• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Apropå SVT-inslaget ”Jobbfabriken försvarar miljonvinst”

Apropå SVT-inslaget i Aktuellt den 19 juni: Jobbfabriken försvarar miljonvinst där man bland annat rapporterar:

Fas 3-anordnaren Jobbfabriken ”behöver sina vinster som buffert ifall Fas 3 skulle läggas ned”. Det säger grundaren Ivan Daza till SVT. Men han vill inte låta sig intervjuas om ekonomin framför en tv-kamera.

Inte det, nej! Men SVT kunde kanske ha intervjuat den andra ägaren av bolaget: Sunbeam Lilja? Hon/han hade kanske svarat? (Ägare av bolaget är Ivan Luksic Daza och Sunbeam Lilja. För mer information om Jobbfabriken, ett registrerat varumärke inom Blatteförmedlingen AB som startades 2006, se www.blatteformedlingen.se).

Ivan Daza ogillar att debatten kommit att handla om Fas 3-anordnarnas ekonomi. Han skyller på ett otrevligt sätt ifrån sig:

Man skyller på anordnarna i stället för på människor som inte vill ha jobb. Det finns ju ganska mycket jobb men det är många som inte är så intresserade av dem.

Pentti Salmenranta i SVT Debatt den 5 maj 2011

En fråga inställer sig efter SVT Aktuellt-inslaget: Vad är det för fel på biträdande generaldirektören Arbetsförmedlingen, Jan-Olof Dahlgren? Vad är han rädd för? Varför är han så defensiv? Läs och se Fas 3-bolag anmäls inte – trots fel!

Lyssna på Pentti Salmenrantas vassa visa om Fas3 och Jobbfabriken där han hållits inlåst under långa tider. Han har om och om igen slagit larm: i tv (bland annat i Debatt), i tidningar, i form av sina visor, varav denna är en (en annan finns här):

Läs även:
Miljoner till fas 3-direktören
– Arbetet 12 augusti 2008 (penningflödet till den här personen var känt redan för fyra år sedan…)
Var femte skattekrona till Ivan Daza
– Dagens Opinion 12 augusti 2008 (penningflödet till den här personen var känt redan för fyra år sedan…)
Be my guest # 89: Pentti Salmenranta – 29 september 2009
Be my guest # 93: Pentti Salmenranta – 30 juli 2011

%d bloggare gillar detta: