• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Statssekreterare Pål Lønseth, Norge: ”Vi ska bevilja dem som har behov av internationellt skydd asyl. Det är inte så, att alla som kommer från ett land som Somalia har behov av det.

Sverige tar emot tiotusentals somalier utan id-handlingar och utan att man vet var de faktiskt kommer ifrån. I Norge, däremot, ska man börja utvisa somalier.

I Norge förbereder regeringen ett återtagandeavtal med Somalia gällande somaliska asylsökande. Det innebär att asylsökande från Mogadishu och södra Somalia kan återsändas med tvång om de inte självmant återvänder efter avslag på asylansökan. Somalierna utgör den största gruppen asylsökande till Norge. Totalt kom 1422 asylsökande från Somalia till Norge 2011.

Verdens Gang berättar om ett möte i slutet av juni mellan statssekreterare Pål Lønseth och Somalias inrikesminister, Abdisamad Mo’allin Mohamud. Statssekreterare Pål Lønseth:

Jag vill ha tvångsåtersändande till Somalia. I gengäld har vi sagt att vi kan komma överens om att stötta goda projekt i Somalia. Det är en positiv utveckling där, men det är alltför tidigt att säga när vi kan börja tvångsåtersända människor dit.

Vi ska bevilja dem som har behov av internationellt skydd asyl. Det är inte så, att alla som kommer från ett land som Somalia har behov av det. De får avslag idag. Det vi önskar skapa är en ordning för frivilligt återvändande, men också kunna återsända med tvång.

Till Sverige väntas under året och nästa år tiotusentals somaliska asylsökande och anhöriga till asylsökande som har fått uppehållstillstånd här. Sverige torde vara det enda landet där man anser att så gott som alla som påstår sig komma från Somalia mer eller mindre automatiskt ska ges permanenta uppehållstillstånd.

Läs hela artikeln i Verdens Gang: Nå vil regjeringen kaste ut somaliere med tvang.
%d bloggare gillar detta: