• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    juli 2012
    M T O T F L S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En migga: ”…då är det bättre att rättssäkerheten och lagen får stryka lite på foten. ”

En migga:

Syrier som befinner sig i Sverige som asylsökande eller som före detta asylsökande som inte verkställts eller som befinner sig här av någon annan anledning (exempelvis på tidsbegränsat uppehållstillstånd, TUT) ska nu få stanna. De som har hållbara individuella skyddsskäl får PUT, liksom barnfamiljer. Alla andra, det vill säga personer som bedöms sakna individuellt skyddsbehov, får TUT för tre år. På grund av ”väpnad konflikt”.

Det är lite udda att bevilja TUT på tre år! Det normala är ett eller två år. Jag är inte Sveriges utrikesminister, men jag har mycket svårt att tro att konflikten i Syrien inte skulle lösas inom ett år. Syrien är inget Somalia utan ett strategiskt viktigt land för USA, EU etc.

Antagligen anser verksledningen att det inte är förenligt med LEAN att försöka få dessa personer att inkomma med hemlandspass innan de får TUT. Handläggningstiderna blir ju så långa då; då är det bättre att rättssäkerheten och lagen får stryka lite på foten. Med denna inställning kommer vi att ha ytterligare en massa ID-lösa personer i Sverige, med TUT. Några av dem är från Syrien, andra inte – det har vi ingen aning om. Många främlingspass kommer i omlopp och byter ägare mot pengar.

© Denna blogg- Vid citat, var vänlig länka till detta inlägg.