• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Leif GW Persson i Expressen: ”Varför skaffade ni er inte en dvärghamster i stället?”

I Leif GW Perssons krönika i Expressen den 14 juli: I huvudet på en gammal gubbe berättar han de mest sanslösa historier om en hamstervärnande, f.d. polismästare i Stockholm, Carin Götblad. Bland annat:

I grunden är det ganska enkelt. I sak handlar det om att välja mellan omsorgen om en dvärghamster och 150 ouppklarade mord. Döm själva.

Den andra maj beslutade länsstyrelsen i Stockholm att omhänderta en dvärghamster och redan samma dag verkställdes beslutet av en patrull från polismyndigheten i Stockholm.

Hamstern är numera placerad i fosterhem i avvaktan på att man ska hitta en ny matte och husse åt den och den lär må alldeles utmärkt. ”Handtam och i god kondition”, enligt den omfattande utredningen.

Krönikan handlar allså om f.d. polismästaren Carin Götblad och hennes förkärlek för att rädda hamstrar framför att se till att lösa mord. Som Leif GW Persson skriver:

Hos polisen i Stockholm finns 150 ouppklarade mord som aldrig kommer att bli preskriberade och flertalet av dem samlade man för övrigt på sig under den Götbladska tiden. Sedan några år tillbaka handläggs de av en särskild Cold casegrupp vid länskriminalen i Stockholm och resurserna för det uppdraget är givetvis på en helt annan nivå än när det handlar om hästar, hundar, katter, kaniner, undulater och en och annan vanlig pytonorm.
(Läs hela krönikan, se länk ovan).

Leif GW Perssons krönika fick en del på Facebook att – som det ibland heter – ”go bananas”. Så här kommenterades den (pubiceras med allas medgivande):

G: Ja, herrejävlar…nu väntar vi bara på att hamstern kallar till presskonferens!

P: Mer pengar till polisen! Det här kan inte vara den enda vanskötta hamstern i Sverige.

V: Presskonferens vore på sin plats: Rör inte mitt husdjur!

M: Vi måste omedelbart starta organisationen FHVIS! För Hamstras Väl I Sverige!

V: Ha ha ha ha! Jag är inte så intresserad av djur.

G: Det är kränkande att folk använder ett talesätt som ”att hamstra” – det pekar ut en hel djurgrupp som osolidariska och parasitära. Jag ser hamsterns kränka ögon framför mig som den ställer den fråga vi alla måste besvara: ” Varför?”

H: Så j-a dumt att jag inte ens kommer på en kommentar…

M: Jag instämmer med G och anser att detta kränkande språkbruk ska tas upp som nummer 1 när FHVIS grundas! Och så trycker vi upp knappar där det står: ”Rör inte min hamster!”

E: Aspelut!

P: G, jag gillar inte ditt slarviga sätt att använda dig av ordet ”parasitär”. Parasiter är djur med samma värde som daggmaskar, hästar, hundar, kor och Carin Götblad.

M: Ja, G bör sopa rent framför egen dörr innan han ger sig på andra levande organismer!

G: Jag gör som SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson: Ber hela världen om ursäkt för mitt omdömeslösa yttrande, särskilt då alla hamstrar. Jag har inga problem med hamstrar!

E: Åjo G, lite problem med dem har du säkert!

GS: Hamstrofobi?

P: G, Nu var det parasiterna du förolämpade och som du bör be om ursäkt. Parasiterna, som för övrigt även kan tillhöra växtriket. Var är landets alla växtpoliser?

G: Min sits blir alltmer ohållbar. Det räcker inte med en pudel (f’låt alla pudlar: jag menar inte att ni är karaktärslösa och saknar civilkurage…)

M: G, menar du då att andra hundar än pudlar är karaktärslösa och saknar civilkurage? En helt oacceptabel åsikt, i så fall.

G: Då ber jag alla hundar om ursäkt…

M: Too late. Du är nu för evigt stämplad som ”hamstrofob” och ”pudelkränkare” samt som på ett oacceptabelt sätt hostilt inställd till hundar och parasiter!

G: Någon som har en tagelskjorta att låna ut?

M: Och piskor med järnspikar i!

A: Dagens höjdare, såväl vad avser artikeln som kommentarerna !

G: Helt ok, men jag vill be er alla på om ursäkt för mina omdömeslösa yttranden.

E: Ja.

A: Jag känner mig kränkt, vet inte riktigt varför det är mest en känsla. Mitt ex kallade mig för parasiten, så där har jag lite men jag tror att som etnisk svensk mitt i livet är jag lite upprörd över att det inte talas om oss. Jag hamstrar och parasiterar så mycket jag kan, var finns min röst i den här debatten? Va? Va? VA?

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Länka alltid till originalinlägget.
%d bloggare gillar detta: