• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”…åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år…”

Många illa skrivna texter och felaktiga rapporter på asylområdet har man kunnat ta del av genom åren. Det här är inget undantag. det är i själva verket helt horribelt!

I artikeln Ensamma flyktingbarn får bo i paviljonger i Hallandsposten den 20 juli 2012 kan man bland annat läsa följande:

Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år.

Och:

– Förutom barnen kommer där också att finnas personal dygnet runt, säger Erland Björkman.

Så: Nu klassificeras alltså unga asylsökande män (som det oftast handlar om, mer sällan kvinnor) från olika länder i Mellanöstern och Afrika som både ”flyktingar” trots att de är asylsökande och som ”barn också mellan 18 och 25 års ålder! BARN?! Svenskar är inte barn från 18 år och uppåt, de är myndiga individer med ansvar för sina liv, gäller alltså inte samma sak för asylsökande män och kvinnor mellan 18 och 25 år gamla?

Är det faktiskt vara så att det finns en ny klassificering – kanske efter en överenskommelse mellan Alliansen och Miljöpartiet? – av män och kvinnor som tar sig hit från Afghanistan, Irak, Syrien, Iran, Somalia etc? En klassificering som säger att dessa ska kallas ”flyktingbarn” och behandlas och få kosta de enorma summor som asylsökande minderåriga faktiskt kostar – mellan ca 150.000 kronor och ända upp till nästan en halv miljon kronor i månaden enbart för boendet? Har myndighetsåldern ändrats för alla utrikes födda och gäller det retroaktivt för dem? Eller gäller det ”bara” dem som kommit i år? Hallandsposten är i så fall först ute med nyheten.

En annan sak som man kan undra över är detta, som också står i artikeln i Hallandsposten:

Ett annat frågetecken som återstår att räta ut är bostadsfrågan för flyktingbarnen när de är färdiga att gå vidare från mottagningsboendet.

Ordnar kommunerna boenden också åt svenskar, 18-25 år gamla, när de är färdiga att gå vidare från hemmaboendet? Eller är det särbehandling av en viss grupp som gäller? Är det lagligt?

Kommentar från en annan migga, den 21 juli 2012:

De är smarta där nere i i Laholm. Nu när ålderstester riskerar att visa att det sällan handlar om ”barn” så förlänger man raskt åldersgränsen till 25. På så sätt garanterar kommunen att statliga pengar rullar in till kommunen och arbetstillfällen säkras.

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Var vänlig länka alltid till originalinlägget.
%d bloggare gillar detta: