• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Jag tycker att detta är minst sagt märkligt, särskilt att boendets hela personal skrattar åt oss.”

En migga om nya, innovativa fall av asylbedrägeriförsök:

En kvinna från landet X, född 1983, kom hit som hustru till en utbytesstudent från samma land. Hon har sedan sökt asyl och då låtsats vara en flicka från landet Y, född 1994, tvångsgift, våldtagen och kränkt och trakasserad på alla sätt.

Kvinnan har konfronterats med uppgiften om att vi på Migrationsverket vet vem hon är. Hon har polisanmälts och kastats ut från ungdomsboendet. Själv nekar hon till att hon skulle vara den här kvinnan från landet X som kom hit som hustru till en utbytesstudent och är född 1983. Men det var uppenbart till och med för hennes biträde och gode man (som hon inte längre har) att hon antingen var kvinnan från landet X eller också måste hon ha en tvillingsyster som hon inte vetat om, i samma land. Ett absurt förslag att återförena dessa två tvillingsystrar lades fram av den gode mannen.

Ett annat fall handlar om ett ”syskonpar” från landet Z. Systern påstods vara 17 år och brodern 15 år. Under verkets utredning var ”systern” draperad i slöja. En del av ansiktet syntes ändå och asylhandläggaren tyckte att hon verkade äldre än hon uppgav. Det fanns ingenting mer än det att ta på och därför beslöts att hon skulle skickas för medicinsk åldersutredning. Men innan det hann ske berättade den gode mannen (i det här fallet den onde mannen…) för verket att det faktiskt rör sig om en mor och en son och att hela ungdomsboendet vet om detta och skrattar åt oss på Migrationsverket. Jag tycker att detta är minst sagt märkligt, särskilt att boendets hela personal inte meddelar oss vad de vet och att de skrattar åt oss.

Information: Vilka länder det rör sig om i de här fallen är känt för mig, men för att det inte ska finnas någon risk för att personerna ska kunna identifieras anges de inte.

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Vänligen länka alltid till originalinlägget
%d bloggare gillar detta: