• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Varför kommer man till Sverige och ansöker om asyl trots att man redan har fått asyl i ett annat EU-land?”

En migga rapporterar om något som väl ändå svenska medier borde ta upp! Eller, förresten: varför skulle de göra det? Här kan man i alla fall läsa miggans rapport:

Nu är det klart! Personer från vissa länder, vi kan nämna Somalia som ett exempel även om det finns fler länder, får nu PUT som skyddsbehövande i Sverige även om de redan har PUT som skyddsbehövande i ett annat EU-land!

Om deras ärenden handläggs enligt Dublinförordningen och de får ett beslut om att de ska överföras till det landet där de alltså har tillstånd, behöver de bara hålla sig undan ett tag. Efter det kan de ansöka om asyl på nytt och de får då PUT i Sverige också. Om livet i Sverige inte tilltalar dem kan de eventuellt ansöka om asyl i ett nytt EU-land och få PUT även där. Förutsatt att andra länder är lika generösa som Sverige, vilket de troligen inte är.

Varför kommer man till Sverige och ansöker om asyl trots att man redan har fått asyl i ett annat EU-land? Enligt de sökande själva kommer de av ekonomiska skäl. Socialbidraget är ju så snålt tilltaget i de krisande ekonomierna i södra Europa. Det är en rimlig förklaring. Samtidigt är det lite orättvist att fattiga medborgare från dessa länder inte får vistas i Sverige i mer än tre månader utan arbete eller tryggad försörjning och de får inte heller några bidrag.

Bärplockare från Bulgarien, gatumusikanter från Rumänien och byggnadsarbetare från forna öststater är hänvisade till välgörenhet och härbärgen om de inte lyckas med att försörja sig medan asylsökande med uppehållstillstånd i EU-länder får PUT, bostad, skolgång, föräldrapenning, pension och socialbidrag.

Kommentar: Ingen. Var och en får tänka, tycka, tro och kommentera själv. Det ska bli intressant att se när och om detta kommer att kommenteras eller på annat sätt tas upp i ”mainstream media”…

© Denna blogg. Var vänlig ange källa vid citat och länka till originalinlägget.
%d bloggare gillar detta: