• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om när hon förstod varför utomeuropéer vill gifta sig med vilka EU-medborgare som helst utom svenska

Även en migga kan bli överraskad:

För ett antal år sedan läste jag en kontaktannons där en nigeriansk medborgare på besök i Sverige ville träffa en kvinna som var medborgare i Finland, Tyskland eller något annat EU-land (inte i Sverige), men bosatt i Sverige. Hans avsikt var seriös, såtillvida att han ville ingå äktenskap.

Jag förstod först inte alls varför den kvinna han sökte inte fick vara medborgare i Sverige och varför inga andra egenskaper än kön, medborgarskap och bosättning i Sverige var viktiga för den här kärlekssökande mannen. Men snart förstod jag.

Det är som en annan migga skrev i texten En migga om uppehållsrätt på anknytning till EU-medborgare bosatt i Sverige. Man får ett femårigt UT, utan någon som helst utredning och utan att resa till hemlandet för att ansöka om anhöriginvandring om man kan visa att man gift sig med en EES-medborgare som inte bor i sitt hemland.

Kommentar: Detta har varit väl känt bland personer från traditionella asylländer och jag har också skrivit om det här fenomenet ett antal gånger genom åren. Det här är anledningen till att utomeuropéer vill gifta sig med icke-svenska kvinnor och ofta betalar rejäla summor för att ingå skenäktenskap med finska, tyska, danska kvinnor och andra med medborgarskap i ett EES-land.

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Var vänlig länka till originalinlägget!
%d bloggare gillar detta: