• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2012
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Kort utdrag ur en kommande bok

Kort utdrag ur en kommande bok med arbetsnamnet En flykting korsar ditt spår. OBS! Det är inte en migga som berättar, det är en flykting…

Jag mötte i februari 2010 en man på flyktingförläggningen där jag var placerad. Det var en man från hazara- klanen i Afghanistan, vars bror bodde i Italien. Mannen i Italien fick möjlighet att bjuda sin bror (som alltså nu befann sig i Sverige) från Afghanistan till Italien. Han kom till Italien och fick permanent uppehållstillstånd där.

Men välfärdssystemet och socialbidragen är inte lika välutvecklade i Italien som i Sverige, så mannen konsulterade några kusiner som redan bodde i Sverige och började planera att ta sig dit för att söka asyl här. Trots att han alltså redan hade beviljats permanent uppehållstillstånd i Italien…

Mannen tog sig till Sverige och hävdade att han kom direkt från Jaghori-distriktet, Ghazni-provinsen i Afghanistan och att han hade konverterat från islam till kristendomen. I Italien hade han angett att han var muslim, i Sverige ljög han och sa att han var kristen. Jag såg honom studera Bibeln och gå i kyrkan. Han var så duktig på att dupera alla, till och med prästen i kyrkan trodde på honom och lovade följa med honom på hans asylintervju hos Migrationsverket.

Kommer svenska journalister att kalla författaren (flyktingen) ”främlingsfientlig” för att han berättar vad han vet? Eller ”rasist? Eller kommer de bara att ignorera hans berättelser eftersom det han skriver dels bekräftar vad även miggorna berättar; dels inte alls passar in i journalisternas fastställda ”verklighet”?

© Denna blogg. Var vänlig länka till originalinlägget vid – korta – citat.
%d bloggare gillar detta: