• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2012
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Snart måste väl ändå folk i Sverige börja tänka själva och ställa krav på de politiker som de avlönar?

Inte sedan Jugoslavienkriget på 90-talet har Sverige tagit emot så många flyktingar som nu. Nästa år beräknas 40 900 flyktingar få uppehållstillstånd i Sverige. Det är tre gånger så många som i fjol. Och sju av tio beräknas vara arbetslösa ännu efter två år i Sverige.

Ur Expressen-artikeln Ullenhag får flyktingvarning av kommuner (6 september).

Snart måste väl ändå folk i Sverige börja tänka själva och ställa krav på de politiker som de avlönar? Är det meningen att landet – en aning men inte mycket drastiskt uttryckt – mer eller mindre ska gå under? Finns det en majoritet som tycker att det är helt okej, det som sker och det som kommer att ske i Sverige? Inget annat litet land – knappt ens något stort land heller, för den delen – tar på sig ens en bråkdel av den börda (för det är en börda hur man än vänder och vrider på det) som Sverige. Och ingen ansvarig i Sverige frågar folket vad det tycker. Folket som står tyst och ser på. Och betalar.

Under alla år som jag har varit asylombud (sedan 1996 = 17 år) och under alla år som jag tagit del av och vidarebefordrat miggornas berättelser (sedan ca 2006 = sju år) på min blogg (se under Asyl&Migration) och i boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt, har mitt mål varit att bidra till att de som har asyl- eller skyddsskäl, i enlighet med den av riksdag och regering stiftade utlänningslagen, ska ges asyl eller skydd.

Men regering, riksdag och även tredje statsmakten (=media) har valt en annan väg och sett mellan fingrarna med bedrägerierna och allt falskspel. De har svikit både svenska folket – de som arbetar, betalar skatt – och de människor med behov av skydd som jag är övertygad om att en stor majoritet av svenskarna är beredd att ta emot och välkomna. I stället har de fokuserat på dem som ljuger om precis allt och vilkas främsta syfte är att skaffa sig ”ett bättre liv” med fria bostäder, fri sjukvård, fri utbildning och fri försörjning här. ”Fri” – på folkets bekostnad. Vad behövs för att ansvariga politiker ska orka agera och ta det ansvar vi betalar för att de ska ta?

© Denna blogg. Vid citat, vänligen länka ALLTID till originaltexten här på bloggen!