• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2012
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå min text ”Gammelmedierna tvingas börja rapportera lite mer verklighetsförankrat”, den 3 september

I sex år har miggorna bland annat informerat om otroliga galenskaper inifrån Migrationsverket, här på bloggen. Och jag har kommenterat deras berättelser samt skrivit om olika delar av asylområdet och om mediernas ensidiga och okunniga rapportering. I sex år har medierna, politikerna och tusentals ”vanliga” människor som hittat till bloggen, vetat om asylhaveriet, den förestående och nu faktiska kollapsen på asylinvandringsområdet. Men ingen – INGEN! – har talat klartext i ”finoffentligheten” (dock på nätet i olika, tyvärr inte alltid så seriösa och korrekta, ordalag)!

Läs gärna min text Gammelmedierna tvingas börja rapportera lite mer verklighetsförankrat!

Nu publicerar Expressen på sin ledarsida (9 september) texten Vi måste välja väg i flyktingpolitiken. Det mesta har jag redan skrivit otaliga gånger här på bloggen, och Expressens journalister har regelbundet läst den. Bland annat:

Ser man till befolkningsmängd finns det inget annat västland som kan mäta sig med Sverige. Vi tar ensamt emot 60 procent av alla asylsökande i Norden och Baltikum – tio gånger fler än Finland och åtta gånger fler än Danmark exempelvis.

När det kommer till ensamkommande flyktingbarn skiljer Sverige ut sig än tydligare. Förra året kom 2 657 sådana barn till Sverige, varav 82 procent beviljades asyl. Inget annat land är i närheten av dessa siffror. Det näst största mottagarlandet i Europa – Storbritannien – tog emot 1 277 barn.

Det som Expressen skriver har man alltså otaliga gånger och under lång tid kunnat läsa här på bloggen.

Det har tagit alldeles för många år för Expressen och andra medier att börja reagera. Det finns ett ordspråk som lyder: ”Bättre sent än aldrig”, men det är tyvärr inte applicerbart här, för det är redan för sent. Det enda som kan göras nu, när så stor skada är skedd för att ingen tagit tag i problemet, är att minimera vansinnet framgent. Och då menar jag minimera asylbedrägerierna och brotten mot utlänningslagen. Och det är våra skattefinansierade myndigheters sak att göra; det är deras ansvar och deras skyldighet att se till att lagar upprätthålls som man bland annat gör i de övriga nordiska länderna. Inte de lycksökares, som tar sig till Sverige för att de vet att de här kan få livstidsförsörjning om de ljuger tillräckligt trovärdigt. Eller hotar tillräckligt starkt… Vem som helst skulle göra detsamma om man visste att det kan fungera genom att man kastar sina id-handlingar och har en trovärdigt låtande historia. En historia som man kan slå i stressade miggor som har en bila hängande över sig i form av LEAN, som innebär att alla beslut ska fattas i rasande takt enligt principen ”hellre snabbt än rätt” och att det inte är så viktigt om man verkligen har hunnit utreda identitet, nationalitet och asylhistorier eller inte.

Här är en åtgärd – Ur utlänningslagen: “…därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar blivit begränsade.” – som skulle ge Migrationsverkets personal, migrationsdomstolarna och Polisen samt andra inblandade i asylindustrin (som det ju numera är frågan om) andrum och möjlighet att lägga ner ordentligt med tid och kraft och kunskap på att vaska fram vilka av alla de tiotusentals och åter tiotusentals människor som tar sig till Sverige som faktiskt har asyl- eller skyddsskäl. Och se till att alla andra återvänder till sina hemländer. Det skulle betyda oerhört mycket för alla inblandade, såväl för dem som sysslar med detta professionellt som för svenska folket. Och, inte minst, för de asylsökande som faktiskt och på riktigt har behov av asyl eller uppehållstillstånd. Det skulle också, mycket långsamt men ändå, börja ge desillusionerade skattebetalare som ser sina pengar gå till enorma kostnader för människor som Sverige inte har någon som helst anledning att försörja, hoppet åter, och det skulle bidra till att långsamt börja återställa svenskarnas vilja att hjälpa och ta väl emot dem som behöver skydd här.

Fortsätt följa bloggen! Jag har i alla år bemödat mig om att rapportera korrekt och sanningsenligt och att ge miggor, socialsekreterare, personal på hem för ensamkommande minderåriga och påstått asylsökande, ambassadpersonal i asylländer m.fl. en röst. Genom miggorna har alla som läst bloggen (inkl regering, riksdag, media) fått en inblick i vad som sker bakom lyckta dörrar på Migrationsverket. Information om galenskaperna har nått ut till allmänheten utan att avslöja identiteten på enskilda asylsökande, annat än i vissa enstaka fall när dessa också varit uppmärksammade i gammelmedia. Och de hittills så ensidiga och verklighetsfrämmande journalisterna och skribenterna i gammelmedierna, som jag vet har läst dessa texter, börjar äntligen ta till sig av dem och några (ytterst få) börjar öppna ögonen. Några få börjar nu inse och erkänna det de måste ha sett en längre tid: att det är fara å färde för landet Sverige och alla dess invånare – såväl gammel- som nysvenskar. Det vore ju också klädsamt om de ville erkänna att de tagit till sig vad de läst här, men det är nog inte troligt när det gäller svenska journalister…

Jiurnalisterna har totalt svikit sitt uppdrag under många år när det har gällt den enorma försörjnings- och bedrägeriinvandringen, förklädd till asylinvandring, som drabbat Sverige som inget annat land i Europa. Journalisterna har undvikit att rapportera allsidig. De har undanhållit fakta från allmänheten. De har varit fega och tysta. De har inte varit ett endaste dugg trovärdiga när det gällt asyl- och migrationsfrågor och det har folket genomskådat. Journalisterna har fokuserat mer på att förhålla sig till Sverigedemokraterna (!) än att berätta vad som faktiskt sker. Svenska journalister borde skämmas! Den skada de varit med och åsamkat det svenska samhället och de människor som hade behövt få ett varmt och högklassigt mottagande som asylberättigade är inte ens möjligt att helt uppskatta, bara att den är enorm! De faktiskt asyl- eller uppehållsberättigade har inte fått ett gott mottagande och en bra väg in i samhället för att de dragits över samma kam av folket som bedragarna. För hur ska folket veta vilka som faktiskt behöver skydd här när inte slapphänta svenska myndigheter har en aning om vilka de har släppt in i landet och kräver att folket ska försörja?

Som sagt: Fortsätt gärna läsa bloggen, här kommer miggornas och andra insattas berättelser att fortsätta att publiceras. Och så småningom kommer också en bok att ges ut på Mummelförlaget där en man med flyktingstatus berättar om sina upplevelser i Sverige, hos Migrationsverket, på asylmottagningen, i sfi-klassen, på Arbetsförmedlingen. Hans egenupplevda historia kommer inte att kunna avfärdas av verklighetsfrämmande journalister med några handviftningar och han, själv troende muslim, kommer inte att kunna avfärdas vare sig som ”islamofob” eller ”främlingsfientlig” eller ”rasist”…

© Denna blogg. Endast korta citat tillåtna. Länka ALLTID till originalinlägget så att den som vill kan ta del av hela texten och sammanhanget och inte hänvisas till vinklade och därmed felaktiga citat.
%d bloggare gillar detta: