• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2012
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Hon påstår att Migrationsverket har stulit hennes identitet och gjort henne äldre än vad hon är.”

En migga berättar om hur en människa berövats sin identitet och ungdom genom sitt eget agerande, samt hur denna människa har kostat svenska skattebetalare mycket stora pengar. Och hur hon fortsätter ljuga, trots ovedersägliga bevis om att hon ljuger.

En ensamkommande asylsökande kvinna säger sig vara 17 år och komma från Eritrea. Hon ser inte direkt äldre ut, men hennes berättelse är inte bra. Vi hittar henne i vår databas som en 29 år gammal etiopiska som fått TUT på grund av anknytning. Varje dygn i hemmet för ensamkommande minderåriga kostar 7.000 kronor. God man kostar och biträde kostar.

Hon tycker inte om (!) att hon har blivit polisanmäld för sina bedrägerier och att hon har fått beslut om utvisning. Trots att hennes foto till punkt och pricka överensstämmer med fotot på etiopiskan som fick TUT. Hon har till och med samma födelsemärken och ärr i ansiktet. Men hon hävdar med bestämdhet att hon inte är den etiopiska kvinnan. Hon påstår att Migrationsverket har stulit hennes identitet och gjort henne äldre än vad hon är. Hon kräver att kvinnan som ser ut som hon ska träda fram i domstol och det är Migrationsverkets ansvar att finna henne. Det ju lite blir svårt för Migrationsverket eftersom det är hon själv som är kvinnan…

Fallet med etiopiskan som låtsades vara barn, är, som du vet, bara ett av många som vi har och det visar att det är närmast omöjligt att enbart på grund av utseende veta om en person är vuxen eller inte. Egentligen borde vi införa medicinska ålderstester på alla som hävdar att de är barn, om det inte är uppenbart att de är barn. Och om ålderstesterna säger att den sökande med 90 procents säkerhet är minst 20 år gammal så borde det räcka, även om det finns tioprocentig möjlighet att personen inte är 20 år. Det är ju faktiskt den asylsökande som ska göra sin ålder sannolik och beviskravet för ”sannolik” är inte 100 eller 90 procent men inte heller 10 procent, utan ungefär 60 procent, enligt juridiken som ju är vad vi sysslar med.

Man kan läsa på nätet hur Storbritannien handlägger ärenden rörande ensamkommande minderåriga asylsökande. Om den sökande inte har godtagbara asylskäl och inte heller kan göra sin uppgivna ålder sannolik så beviljas tidsbegränsat uppehållstillstånd tills den sökande fyller 18 år  (och då utgår man från den sökandes egna uppgifter om åldern). Efter att det tillståndet har löpt ut genomförs en utredning och om skäl till uppehållstillstånd fortfarande saknas utvisas personen.

I Sverige har man tyckt att tidsbegränsade uppehållstillstånd är inhumana och inte möjliggör att ungdomen integrerar sig. Samtidigt beviljar vi hela tiden tidsbegränsade uppehållstillstånd till syrier, även till barnfamiljer. Jag kan inte riktigt se skillnaden integrationsmässigt, om en ung person säger sig vara 17,5 år gammal och säger sig ha kommit till Sverige ensam, eller att  en ung person i samma ålder eller yngre, kommit hit med sin familj.

Stort tack, miggor, för att ni fortsätter att skriva! Allt ni skriver blir dokumentation för framtida forskning.

Alla texter är © denna blogg. Vid korta (endast korta citat tillåtna) citat, vänligen ange alltid källan och länka alltid till originalinlägget!
%d bloggare gillar detta: