• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2012
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Kommer Sverige att ge oss pengar för smugglingsresan hit, den kostade ju mycket pengar?”

En migga i södra Sverige berättar om ett möte med en syrisk familj som söker asyl i Sverige. Snarlika historier har nu berättats också av andra miggor.

De har inga individuella skyddsskäl utan har kommit hit på grund av konflikten, säger de. Jag talar om för dem att de får TUT, tillfälligt uppehållstillstånd. De hade inte heller räknat med PUT (permanent uppehållstillstånd) så det var okej. När jag undrar om de hade några frågor till mig så är det fyra viktiga frågor de ställer:

1. Hur snabbt kan vi åka tillbaka och ändå behålla våra TUT, och när vi åker tillbaka till Syrien, kommer Sverige då att garantera vår säkerhet där?
2. Kan du berätta för oss hur vi ska gå tillväga för att gömma våra pengar och egendomar för svenska myndigheter?
3. Hur ska vi få pengar från svenska staten samtidigt som vi också vill starta en firma här?
4. Kommer Sverige att ge oss pengar för smugglingsresan hit, den kostade mycket pengar? I och med att det ju står i alla tidningar i Syrien att Sverige tar emot flyktingar därifrån, så bör väl Sverige också betala kostnaderna för smugglingsresorna för oss som kommer hit!

Det är förresten först nu vi ser vidden av alla falska arbetserbjudanden. Många av syrierna som nu ansöker om asyl, har kommit in i landet som arbetskraftsinvandrare (d.v.s. inte på asylskäl), men de har inte arbetat en enda dag i Sverige eftersom det inte fanns några arbeten på riktigt, alltså trots de angivna erbjudandena. Om det finns ett riktigt arbete så är det dumt av syrierna att nu ansöka om asyl eftersom de har mycket bättre chans att få PUT genom att stanna på sina arbeten, i stället för att få ett treårigt TUT som asylsökande.  I synnerhet de, som redan arbetat ett par år. Migrationsverket borde informera dem om detta på ett bättre sätt, det har hänt att de som fått TUT ångrat sig…

Kommentar: Det pågår sedan länge, enligt samstämmiga berättelser från miggor under flera år, en ”asylinvandring” som inte är i enlighet med stiftade lagar. Många söker sig hit på olika falska grunder. Ett bedrägligt förfarande på många plan.

Den stora frågan är varför bedrägeriinvandring inte stoppas? Det sker givetvis ibland, i enskilda fall när någon migga orkar och har tid att ta tag i fallet, men det verkar inte på något sätt vara prioriterat av Migrationsverkets ledning. Vore det viktigt att stävja och stoppa bedrägeriinvandring så skulle miggorna ges tillräckligt med tid för att utreda varje asylsökande ordentligt. Det är i första hand miggorna och migrationsdomstolarna som ska se till att Sveriges lagar följs och att den reglerade invandringen, sådan den överenskommits i demokratisk ordning, respekteras och fungerar. Men om de ska räkna ”pinnar” och stressa igenom varje ”utredning” så snabbt som möjligt, så förstår ju vem som helst att det inte är möjligt att upprätthålla en reglerad och lagenlig asylinvandring!

I SVT:s Uppdrag granskning den 12 september 2012, Nya grannar ca 30:35 in i programmet säger Jeannette Thron i Bennys kiosk:

De kommer in här med stora buntar med euro i fickorna. Så mycket pengar har jag aldrig haft i min hand. De har mer pengar än vad en annan har.

Jag har väntat på att få läsa om detta någonstans, men har inte sett eller hört ett ord. Varför skriver inte svenska journalister om det märkliga i att svenska skattebetalare ska betala dagersättning och bekosta boende för personer som har gott om pengar och själva med stor sannolikhet kan bekosta sitt eget uppehälle (vilket också är meningen att man ska göra om man har egna pengar)? Är det för att svenska journalister tror att alla som kommer från utomeuropeiska länder och särskilt då länder som många asylsökande kommer ifrån, alltid har asylskäl och alltid är fattiga och skuldsatta? Det är en erbarmligt dum inställning och även en fördomsfull och nedlåtande syn på människor. Men det tycks ju vara så, att scenariot med asylsökande som är förmögna eller åtminstone har ganska gott om pengar, inte passar in i det svenska ”godhetsmallen” som svenska journalister och politiker har skapat och inte klarar att frångå. Eller är det kanske så, att de asylsökande i UG:s program redan bekostar sitt uppehälle här och att det därför, givetvis, är helt okej för dem att vifta med stora eurosedelbuntar; de gör ju rätt för sig?

Jag var förresten, som asylombud för åtta, nio år sedan, involverad i fallet med Hassan Abdi i Gimo som blev skadad vid en tågresa och gravt handikappad. Efter diverse turer fick han skadestånd från Banverket och då, på den tiden, började Migrationsverket genast ta betalt av honom i stället för att betala ut dagersättning. Läs här en text om Hassan Abdi.

Här finns några texter på bloggen om att en del asylsökande har mycket gott om egna pengar:
Tre innehållsrika timmar den 17 januari 2008. Del 1. – 18 januari 2008
Kort citat ur texten, det är en taxichaufför, själv irakier, som berättar:

De är dumma! Svenskarna. Det kommer hit massor av människor från Irak och från inte Irak men de har papper att de är från Irak. Sedan de berättar en historia, Migrationsverket frågar ingenting, de stämplar bara PUT. Så många människor som kommer hit har jättemycket pengar. Mycket, mycket pengar. De köper hus och lägenheter här, sedan de åker till Syrien och de bor där och de åker hit ibland.

De nya miljonärerna – 6 oktober 2008
Kort citat ur texten, skriven av en migga (numera pensionerad) som då var handläggare och beslutsfattare på Migrationsverket sedan 18 år:

Tusentals irakier – och då främst kurder – har blivit de nya miljonärerna. Många av dem har köpt hus i Sverige som kostat 3-4 miljoner kronor. En irakier bosatt i London har fått 12 miljoner pund (drygt 152,5 miljoner kronor) i ersättning för trogen tjänst. Det har räckt både till hus och tomt i utkanten av London.

Kanske är allt helt okej, det är ju inte förbjudet att vara rik och köpa hus i Sverige! Om man samtidigt inte belastar det svenska samhället och tar emot bidrag som man inte är berättigad till. Men de här frågorna har heller inga journalister, riksdagsledamöter eller andra personer i ansvarig ställning någonsin tagit upp. Inte såvitt jag vet, i alla fall.

Miggor! Berätta gärna vad ni gör när ni upptäcker att asylsökande är förmögna. Ser ni till att de bekostar sin egen försörjning i Sverige eller låter ni skattebetalarna betala trots att människorna i fråga har egna pengar?

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Länka alltid till originalinlägget.
%d bloggare gillar detta: