• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    oktober 2012
    M T O T F L S
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En f.d. migga: ”Kontroller visade dock att de stod som ägare till ett företag i Rumänien och att de var registrerade som bosatta där under samma tid som maken påstod sig vara torterad i Saddams fängelse.”

En före detta migga:

Angående att det är fullkomligt riskfritt att ljuga sig in i Sverige

Bland de sista ärenden jag hade innan jag slutade i slutet av 2005, var ett fall med en irakisk familj. Hustrun i familjen hade på eget bevåg tipsat Migrationsverket om att de fått PUT på falska grunder. Hon längtade nu tillbaka till Rumänien där familjen bott sedan början av 1990-talet. De hade en stor villa där och drev ett företag. Här i Sverige så hade hon inte lika stor respekt. Familjen hade fått PUT på historien att maken suttit fängslad flera gånger i Irak, senast en kort tid före resan till Sverige.

Kontroller visade dock att de stod som ägare till ett företag i Rumänien och att de var registrerade som bosatta där under samma tid som maken påstod sig vara torterad i Saddams fängelse. Maken berättade, angående det faktum att hans pass efter PUT var fullständigt nedlusat med rumänska stämplar, att han reste till Rumänien med sin son som behövde vård där. Vården var bättre i Rumänien.

PUT återkallades faktiskt, men i familjens överklagande till Utlänningsnämnden dök ett intyg upp där det framgick att sonen lärt sig svenskt teckenspråk…. Ja, ni gissade rätt – de fick uppehållstillstånd i Sverige! Så nu försörjer skattebetalarna en välbeställd familj med tillgångar utomlands. Ingen polisanmälan skulle göras, helt enligt praxis.

Grattis Sverige!

Kommentar: Det här fallet kunde lika gärna vara från idag. Ingenting har förändrats. Lika väl händer det idag, som då – tyvärr – att fel människor får avslag på sina ansökningar.

© Denna blogg. Korta citat tillåtna. Vänligen länka alltid till originalinlägget.