• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2012
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Finland. Överkommissarie Kaj Wahlman vid Helsingforspolisen: ”En utvisning inte kan stoppas genom att man gör motstånd, men upprepade utvisningsförsök blir dyra för staten.”

Härjande utlänning fördröjer utvisning.

En del av de utlänningar som ska utvisas från Finland lyckas fördröja utvisningen helt enkelt genom bråka och spjärna emot. Det går inte att stoppa utvisningen genom att uppföra sig illa, men flera misslyckade försök blir dyra för staten.
———-
En kvinna i Tammerfors dömdes i oktober för att hon uppmanat sitt barns afrikanske far att kämpa emot sin utvisning. Mannen började härja så våldsamt på Amsterdams flygplats att kaptenen vägrade ta ombord honom. Mannen är dömd för grova brott i Finland.

Kvinnan dömdes för provokation gällande motstånd mot tjänsteman, men man avstod från att utdela ett straff eftersom det ansågs att hon handlade med sitt barns bästa för ögonen. Advokaten till den man som skulle utvisas hade berättat för kvinnan att genom att sätta sig på tvären har man i enstaka fall lyckats avbryta en utvisning. Advokaten åtalades för medhjälp till motstånd mot tjänsteman, men åtalade förkastades.

Den afrikanske mannen lyckades två gånger förhindra att han utvisades, men tredje gången gav han med sig och befinner sig nu i Afrika.

Överkommissarie Kaj Wahlman vid Helsingforspolisen säger, att en utvisning inte kan stoppas genom att man gör motstånd, men att upprepade utvisningsförsök blir dyra för staten.

Kommentarerna till artikeln i Aamulehti översätter jag inte. Men de går nästan samfällt ut på att man inte ska ha någon som helst pardon med människor som åsamkar finska staten en massa extra kostnader.

© Denna blogg. Kort citat tillåtet.
%d bloggare gillar detta: