• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2012
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Och vilka känner bäst till vilka biträden som uppfyller de krav som ställs? Rättshjälpskontoret? Nej, miggorna!”

Apropå inlägget En migga kommenterar Statskontorets rapport om valet av asylombud skriver en f.d. migga:

Nu blir jag fan irriterad, igen! Under min tid som asylhandläggare handplockade jag ofta biträden som jag visste var bra, som företrädde sina klienter före sin egen plånbok och som framför allt var kunniga inom asylområdet. Jag vet att alla mina kollegor gjorde likadant.

Det finns ingen vinst i att välja ett odugligt biträde, ingen alls. Inte för någon. Jag har träffat sådana också, naturligtvis, och vet hur hopplöst det kan vara att få in någonting alls som man kan jobba med. Jag har bland annat varit med om att ett biträde kom berusad till utredningen, ett somnade, ett kollade hela tiden på klockan, ett satt och skickade sms och gick plötsligt ut för att prata i mobilen med sin dotter. Sådana biträden kan man inte jobba med!

Miggorna är inte där primärt för att skriva avslag utan för att göra en så rättvis och korrekt bedömning enligt utlänningslagen som bara är möjligt. I detta skall biträdet vara behjälpligt, det är hans jobb. Och vilka känner bäst till vilka biträden som uppfyller de krav som ställs? Rättshjälpskontoret? Nej, miggorna!

Kommentar: Ingen.

 © = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv eller återger miggors eller andras berättelser, med deras skriftliga tillstånd.
%d bloggare gillar detta: