• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2012
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Riksdagsledamoten Staffan Danielsson, C: ”…men kanske behöver också Sverige på någon punkt närma sig andra länder.”

svd_logoSvD Brännpunkt har satt följande rubrik på riksdagsledamoten Staffan Danielssons artikel om att ”vi måste kunna diskutera hur stor andel av flyktingströmmen till EU som Sverige uthålligt kan ta emot”:

Vi behöver se över regler för invandring.

Men Sverige har redan bra regler för invandring; problemet är ”bara” att de inte följs. Så det är alltså inte nya regler som behövs utan det som behövs är att man följer de lagar och regler som redan finns.

Staffan DanielssonStaffan Danielsson, Centerpartiet, verkar vara en av mycket få riksdagsledamöter – och den enda i sitt eget parti – som försöker tänka längre än näsan räcker när det gäller asylinvandringen. Och som också för fram vad han tänker på ett rakt och tydligt sätt. Övriga riksdagsledamöter lever i en fantasivärld som till stor del handlar om hur ”god” man kortsiktigt vill vara och grundar sig på en monumental okunnighet om verkligheten. Dock är även Staffan Danielsson ute och cyklar lite grann i första delen av sin mening:

I första hand bör självfallet Sverige verka för att EU-länderna anpassar sig till Sveriges regelverk, men kanske behöver också Sverige på någon punkt närma sig andra länder.

Ärligt talat, han kan väl inte ens själv tro att något enda EU-land någonsin skulle vilja bli som Sverige på det här området? Att Sverige skulle kunna påverka andra länder att ta emot fler icke-flyktingar och icke-skyddsbehövande, det finns inte på kartan. Däremot, om Sverige blev mer som andra EU-länder och inte accepterade identitetslöshet och allehanda bedrägerier och lögner på asylområdet, då skulle i stället Sverige närma sig övriga EU-länder vad gäller antalet faktiska flyktingar och skyddsbehövande, och då skulle antalet asylsökande minska och bli mer i paritet med antalet i andra EU-länder. Den sista delen av meningen är därför betydligt mer verklighetsförankrad: ”…kanske behöver också Sverige på någon punkt närma sig andra länder.” Det är nog mer än ”på någon punkt” som Sverige behöver anpassa sig…

Men heder ändå åt denna enda riksdagsledamot bland gammelpartierna, som åtminstone försöker spotta i motvind, och vågar ta upp en del av det som miggorna har skrivit om på min blogg i fem års tid.

Staffan Danielsson försöker på ett sakligt och korrekt sätt lyfta upp och hålla fram samma saker som bland annat miggorna har berättat om och som jag har skrivit om på bloggen och i diverse artiklar under många år. Hoppas att hans partikamrater – och även andra – lyssnar på honom. Miggorna, med den största expertisen av alla, har de ju inte brytt sig om…

Till sist citerar jag denna självklarhet ur artikeln:

Det behövs därför en öppnare debatt i integrationsfrågor där frågor kan och får ställas, besvaras och rätas ut. Upplever inte människor att deras frågeställningar tas på allvar av de etablerade partierna är det inte bra.

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.
%d bloggare gillar detta: