• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2012
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Enligt lagstiftare ska lagar inte följas och Polisen inte göra sitt jobb! Only in Sweden…

riksdagenAck dessa politiker med sina skadliga attityder! En attityd som säger att det är okej att begå lagbrott för en del människor i Sverige. Som nu miljöpartisten, som i Sveriges Radios inslag Politiker kritiserar polisen uttrycker sig så huvudlöst att man undrar vad som egentligen krävs för att bli riksdagsledamot och lagstiftare i bananmonarkin Sverige. När Polisen gör sitt jobb – i vilket ingår att utvisa personer som olagligt vistas i landet – klagar miljöpartisten i Justitieutskottet (ja, ni läste rätt: Justitieutskottet!):

Det stora problemet är att de använder spärrarna som ett sätt att kringgå lagstiftningen. Man får inte använda spontana ID-kontroller utan någon anledning bara för att personerna ser utländska ut.

I inslaget sägs:

I ett reportage i senaste numret av polistidningen Sambandet ställer sig en grupp poliser vid spärrarna på T-centralen i Stockholm för att kontrollera plankare och för att se om de hittar invandrare som är i Sverige utan tillstånd.

Inom en halvtimme tar de en ryss och en peruan. De förs till Migrationsverkets förvar i Göteborg med målet att de ska utvisas.

Personerna har begått (eller kan ha begått) två brott: åkt (eller försökt åka) tunnelbana utan att betala och – det allvarligare brottet – vistats olagligt i Sverige och ska lämna landet. Det ingår i Polisens arbetsuppgifter att beivra plankning på t-banan och det ingår också i deras arbetsuppgifter att utvisa personer som avvikit och hållit sig undan utvisning. Om sådana personer påträffas i kontroller vid t-banespärrar så ska Polisen kontrollera deras identiteter och framgår det då att de vistas här utan tillstånd ska de gripas, sättas i förvar och så snart det är möjligt, utvisas ur landet i enlighet med svensk lag, stiftad av Sveriges riksdag. Men det klagar alltså nu en del av dem, som stiftat lagarna, högljutt på.

Vad är det för fel på svenska riksdagsledamöter som aktivt motarbetar sina egna lagar och understödjer brott?

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.
%d bloggare gillar detta: