• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2012
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är så gott som ordagrant vad jag själv skrivit otaliga gånger genom åren

Det är så sällan någon annan skriver realistiskt och korrekt om asyl- och migrationsfrågor i ”gammelmedia”, att det måste uppmärksammas de få gånger det sker.

I många, många år har miggorna berättat – och jag själv skrivit – här på bloggen om både asylinvandring och arbetskraftsinvandring Och till båda sorters invandring är både de skrivande miggorna och jag själv positiva. Men till asylbedrägerier, vinklad och felaktig rapportering på området samt okunniga riksdagsledamöter som går emot lagar stiftade av dem själva (eller deras företrädare) är vi starkt negativa.

SMP logoDen ledare i Smålandsposten, som jag här citerar ur (och där skribenten kanske rentav har inspirerats av texter skrivna av miggor här på bloggen… eller ”bara” är en person som tänker längre än näsan räcker) är så gott som ordagrant vad jag själv skrivit otaliga gånger genom åren:

Sverige har reglerad invandring. Utlänningslagen slår fast ”villkor för att en utlänning skall få resa in i samt vistas och arbeta i Sverige”. De så kallade ”papperslösa” invandrarna uppfyller inte dessa villkor. De kan ha sökt asyl men fått avslag, de kan ha struntat i reglerna och bara åkt hit eller de kan vara brottslingar som dömts till utvisning. De vistas i Sverige illegalt, och om de arbetar så handlar det om illegalt svartarbete.

Det är uppfriskande och ger också lite hopp om att äkta och god  journalistisk mångsidighet i rapporteringen så småningom åter ska kunna bli norm i Sverige (även om vi idag är mycket långt ifrån det) när man tar del av Marika Formgrens korrekta, no nonsense-ledartext i Smålandsposten den 14 december 2012.

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.
%d bloggare gillar detta: