• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2013
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Jag får frågor om hur de kan föra in sina pengar från Syrien till Sverige. Dessa frågor ställs av personer som samtidigt till Migrationsverket deklarerar att de är helt panka och måste få dagbidrag för att kunna äta!”

Miggorna fortsätter att tala till väggar. Här är ett litet inpass från en migga som skrivit här på bloggen i cirka fem år:

profileJag var på jobbet idag, efter alla helger. Inget särskilt har hänt, förutom att vi inte längre har andra sökande än syrier, somalier och eritreaner. De kommer utan biträde och syrier och eritreaner får oftast PUT. Somalier får inte längre PUT utan vidare utan de får numera biträde. Eritreaner får också biträde allt oftare eftersom det visat sig att många av dem inte är medborgare i Eritrea. Vi har också ärenden – eritreaner, somalier- som har bedömts vara flyktingar i något EU-land men som inte vill bo kvar där, därför att Sverige har bättre ekonomi.

Syrier får nästan alltid TUT. Men nu överklagar nästan alla dessa beslut och vill ha PUT! En del menar att vi ”missbedömt deras politiska aktiviteter”, men en del, mest familjer (som kommit hit utan några som helst individuella asylskäl med eget pass och med fejkat arbete i Sverige) menar att de måste få PUT därför att deras barn under tre år kommer att läsa svenska i skolan och knyta an till vårt samhälle på ett sådant sätt att de aldrig kan åka tillbaka till sitt hemland. På frågan hur de själva som föräldrar kommer att knyta an till den svenska arbetsmarknaden får jag oftast undvikande svar.

Visst kan de väl kanske tänka sig att jobba, men först måste de få en lägenhet och läsa svenska (vilket inte var ett hinder när de fick arbetstillstånd på det fejkade arbetet…). De kan också tänka sig att starta ett företag men då måste de ju få åka tillbaka till Syrien och sälja sina företag där.

Jag får frågor om hur de kan föra in sina pengar från Syrien till Sverige. Dessa frågor ställs av personer som samtidigt till Migrationsverket deklarerar att de är helt panka och måste få dagbidrag för att kunna äta! En del av dessa företagare från Syrien som kommit hit på grund av kriget har jag frågat om varför de inte skulle kunna åka tillbaka dit när freden kommer. I stället för att sitta här i ett dåligt boende (två tredjedelar av asylutredningen går ut på att diskutera det dåliga boendet som man fått här som asylsökande och som de ibland anser är mer traumatiserande än livet i krigets Syrien). Jag får inga svar överhuvudtaget, bara frågor om jag kan hjälpa till med en lägenhet, helst i någon tätort. Men det kan jag inte göra…

Migrationsminister Tobias Billström, om du läser detta:
Var det så här asyl- och flyktinginvandringen skulle fungera? Har generaldirektören på Migrationsverket fått sådana här direktiv av regeringen? Var det tänkt att svenska skattebetalare skulle försörja asylbedragare, människor utan asylskäl och människor från utomeuropeiska länder med egna företag och gott om pengar i hemlandet? Ska försörjningserbjudandet i så fall gälla EU-medborgare också? Ska svenskar bekosta skola, sjukvård, bostäder etc i Sverige åt människor som inte har några som helst problem med att åka hem till Syrien och sälja företag där och sedan komma tillbaka hit? Har vi redan infört fri försörjningsinvandring? Har svenska skattebetalare tillfrågats om de godkänner att den praxisändring (utan har stöd i lagen), som verkar ha införts, ska gälla i Sverige som redan har en enormt stor asylinvandring? Det vore intressant att veta.

Läs också, till exempel:
En migga apropå viseringar för syrier och irakier – 19 november 2006 (drygt sex år sedan!)
En migga: ”När man väl har fått TUT har man rätt till socialbidrag etc, och så slipper betala en fiktiv arbetsgivare.” – 21 augusti 2012
En migga: ”Mottagningsenheterna drunknar i klagomål från de sökande. De har inte fått så bra boende som de förväntat sig och de får inte pengar till glasögon, tandläkarbesök etc tillräckligt snabbt.” – 25 augusti 2012
En migga: ”Det finns ingen anledning för Sverige att också bevilja asyl för att de tröttnat på att bo i det EU-land som redan gett dem asyl!” – 26 augusti 2012
En migga: ”Kommer Sverige att ge oss pengar för smugglingsresan hit, den kostade ju mycket pengar?” – 7 november 2012

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.
%d bloggare gillar detta: