• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2013
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

I Migrationsverkets och Polisens uppdrag ingår att utvisa personer utan tillstånd att vistas i landet

sydsvenskanI en artikel i Sydsvenskan berättas om att stora delar av publiken vid en större sammankomst var upprörd över att Migrationsverket och Polisen (på uppdrag av regeringen och i enlighet med svensk lag) ska intensifiera utvisningarna av personer som befinner sig illegalt i landet.

Det är svårt att förstå att så många uttrycker sig så okunnigt om det faktum att den, som inte har rätt att vistas i Sverige, ska lämna landet. De allra flesta länder – troligen alla! – har lagar som säger att om man inte har tillstånd att vistas i landet så ska man lämna det. Och – som sagt – det är vad utlänningslagen, stiftad i demokratisk ordning klart och tydligt stadgar.

Ett av de märkligare uttalandena i artikeln lyder:

Jag tror att det är ett farligt samhälle vi skapar om vi bara gör som vi blir tillsagda utan att ifrågasätta.

Att ifrågasätta är en sak. Att följa lagar som stiftats i en rättsstat är en annan. Ingen kan väl ändå tro att vi får ett mindre farligt samhälle om var och en hittar på egna regler och gör som han/hon vill och tycker? Det brukar kallas anarki och ett anarkistiskt samhälle, det är farligt.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: