• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2013
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Av de asylsökande som är kvar bedöms bara några få procent vara konventionsflyktingar och några fler vara ”övriga skyddsbehövande”.

En migga konstaterar:

profileDet är otroligt vad gammelmedia och proffstyckarna är naiva!

Var femte asylsökande ska, enligt ingångna överenskommelser (Dublin-förordningen) få sitt ärende prövat i ett annat EU-land, lika många gör uppenbart ogrundade ansökningar.

Av de asylsökande som är kvar bedöms bara några få procent vara konventionsflyktingar och några fler vara ”övriga skyddsbehövande”. Om dessa personer vet vi oftast inte ens om de är hemmahörande i det land de uppger sig ha ”flytt” från eftersom de inte visar sina id-handlingar.

Det finns dock anledning misstänka att en hel del personer redan har uppehållstillstånd i Europa och att en hel del somalier hör hemma i t.ex. Djibouti, Kenya, Italien och Etiopien. Det finns likaså välgrundad anledning att misstänka att många eritreaner hör hemma i Saudiarabien, Etiopien och Italien osv.

Vi har dessutom svenska medborgare, amerikanska medborgare, norska och finska medborgare som söker asyl!

En del asylsökande söker också igen trots att de redan beviljats uppehållstillstånd. Då i en annan identitet……

Så visst finns det en hel del för Billström att se över utan att inskränka asylrätten!

Kommentar: Det som miggan här säger bekräftar – och utvidgar – det som jag tagit upp i texten Vem är det som har sagt att man tänker ”röra asylrätten”?  den 5 februari.

Varför – varför? – vägrar så många politiker och journalister se den verklighet som existerar? Det är helt obegripligt. Vem/vilka vinner på att mörka sanningen? Och än en gång: varför görs det?

Att anklaga migrationsministern för det ena och det andra när han säger som det är (se miggans text ovan och min text) är antingen direkt oförskämt eller också, möjligen, rent okunnigt och, som miggan skriver ovan: ”naivt”.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet.
%d bloggare gillar detta: