• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2013
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Vi lever nog inte riktigt i samma värld!”

SvD NäringslivI en artikel i Svenska Dagbladet Näringsliv med rubriken Lean satte fart på Migrationsverket kan man bland annat läsa följande:

2010 blev Migrationsverket första myndigheten i Sverige att ta ledningsbeslut på att jobba efter Lean-principer i hela verksamheten.

Att anpassa Lean, som har sitt ursprung i biltillverkning på Toyota, till tjänsteverksamhet innebär särskilda utmaningar, insåg Monika Wendleby. Allt bygger på kommunikation och för kommunikationen hittade hon inga verktyg.

En miggas kommentar:

profileVi lever nog inte riktigt i samma värld! Visst har det blivit bättre uppstyrning bland dokument och rutiner av allehanda slag, men det är givet att detta inte kan korta handläggningstiden med flera månader.

Den stora förändringen är att antalet utredningar har ökat och den tid vi lägger på varje ärende har minskat markant. Pressen på personalen att producera har ökat och gränsar mot hysteri. Det är faktiskt – om man tänker efter – respektlöst gentemot den som söker asyl.

Kommentar: Det finns en hel del texter här på bloggen om Toyotas Lean-system. Läs dem här.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet.
%d bloggare gillar detta: