• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Helt rätt tänkt och gjort, Nima!

Till min vän Nima, med anledning av hans bloggtext den 3 mars 2013 08:22:

Helt rätt tänkt och gjort, Nima! Citat ur din text:

Sverige är inte ett land att vara journalist i. (Sedan 2009-10 har jag inte känt att jag har kunnat skriva fritt och som jag velat.)
———-
Jag vill inte vara landsman med en befolkning vars majoritet (eller tillräckligt stora minoritet) är fega och helt enkelt inte inser sitt eget bästa. Jag vill inte bo i ett land vars politiker, media och organisationer jag allt oftare har börjat känna ofrivilligt förakt för.

Jag skriver under på det, och har också själv tänkt, tyckt och skrivit så i massor av år.

Nima i SVT Debatt

Nima i SVT Debatt

Kom aldrig tillbaka till Sverige, Nima! Din begåvning och din förmåga att tänka, tycka och uttrycka dig är totalt bortkastade här. För sjunger du inte med i den stora, fega, alltför ofta också rent korkade PK-kören så finns det på sikt inte plats för dig annat än som intressant, pikant ”utrikesfött alibi” som man kallar in när ”röst från utrikesfödd” behövs.

I de sammanhangen kan du förstås säga nästan vad du vill, men samtidigt är det då kanske inte så många som tar det riktigt, riktigt på allvar. Du är – i deras ögon – en exotisk, kulturell, pliktskyldigt kulturellt mångfaldisk utfyllnad i de riktiga – de svenska – människornas spel. Dvs de makthungrigas, de inte alltid så smarta svenska politikernas spel (de, som inte ens alla kan tolka sina egenstiftade lagar) och de dito journalisternas spel (de, som har självförhärligande bildbyliner som nästan är större än deras inte alltid så lysande artiklar!). Det är förnedrande för en intelligent människa och även om du säkert inte alltid mött de här attityderna så har det förmodligen skett lite för ofta. Till slut tröttnar man. Till slut tröttnar du.

Jag förstår den sista meningen i din bloggtext så väl: Faktum är att jag är lättad; en flerårig tyngd har lyfts från mina axlar.” Lycka till, Nima, lev väl! Stanna kvar på Facebook så att vi vet vart du tar vägen och kan fortsätta att följa dig, nu i en friare tillvaro där du har lättare att andas, en tillvaro med större livskvalitet.

Merit

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: