• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga kommenterar en annan migga som i sin tur svarar på kommentaren

Apropå texten En migga: ”Vår GD skriver i sin krönika på vårt intranät idag den 4 mars, att Dagens Nyheter, genom sin publicering av dessa anställdas namn, har sänkt sig till en nivå som man kan förvänta sig av obskyra nätsajter” kommenterar en annan migga den så här:

profileMiggan som skrivit inlägget måste läsa GD-bloggen en gång till. Citaten som miggan tillskrivit GD har i själva verket skrivits av en namngiven verksmedarbetare. Presschefen Fredrik Bengtsson har replikerat idag den 5 mars. Frågan om namngivning av enskilda medarbetare i media har tydligen nu lyfts till DNs chefredaktör.

Miggan som skrev den första texten skriver, å sin sida, så här:

profileJag har redan sett att verkets presschef kommenterat GDs bloggning med att han har kontaktat DN:s chefredaktör. Som jag också skrev i min förra text så är det lågt av DN att publicera namn på enskilda tjänstemän. Även om många tycks tro att enskilda tjänstemän har stor makt så är det inte fallet.

I Sverige fungerar det så, att alla statliga myndigheter har en ledning som sätter ribban. Ledningen får sina direktiv från Sveriges regering. Regeringen är vald av Riksdagen. Riksdagen är vald av folket.

Vill man påverka så får man rösta.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis ske, men kopiering av mina texter är inte tillåtet.