• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”How’s that working for you?”

En migga skriver, apropå drevet mot migrationsminister Tobias Billström

Dr PhilHow’s that working for you?

är en sprofileå kallad catch-phrase av tevepsykologen Phil McGraw, Dr Phil. Passar bra just nu.

Uppgörelsen med Miljöpartiet skulle neutralisera Sverigedemokraterna. Och skulle SD:s opinionssiffror stå sig – de ligger just nu på 9 till 11 procent beroende på opinionsinstitut – så dubblar de sina mandat till valet 2014.

Miljöpartiets talesman tyckte exempelvis i Agenda den 10 mars att utlänningslagen inte fungerade som den var tänkt att fungera – för det är alldeles för många sjuka och barnfamiljer som inte får PUT. Tja, det finns en undersökning på just detta med begreppet ”synnerligen ömmande omständigheter” – eller ”humanitära skäl” som det tidigare hette – och den undersökningen visade tydligt att Migrationsverket och migrationsdomstolarna är ”snällare” i sin bedömning än vad lagstiftaren avsett. Fast den undersökningen kanske är rasistisk?

Jag har letat i mitt minne efter en omtalad film som handlar om just två asylsökande som gömmer sig och som reser runt i Sverige och stöter på olika företeelser. I den kritikerrosade filmen finns en episod med ett kvinna – blond och blåögd – som inrett källaren till familjens villa för boende åt dem som gömmer sig. Synd att den filmen är rasistisk. Filmmakarna får väl helt enkelt lämna tillbaka priserna.

How’s that working for you?

Kommentar: Filmen som miggan talar om är en tv-serie som sändes 2000 och heter Det nya landet.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis ske, men kopiering av texterna är inte tillåten.
%d bloggare gillar detta: