• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2013
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Två miggor: ”Om pojkarna verkligen är under 14 år så innebär det att de mycket väl kan vara barn till familjer som redan fått avslag på sina asylansökningar.”

svd_logoFlyktingbarn dumpade i Uppsala lyder en rubrik i Svenska Dagbladet den 2 april. I artikeln berättas:

På kort tid har två pojkar från Afghanistan hittats övergivna i centrala Uppsala.

Vidare sägs att en utredning om misstänkt människosmuggling angående den första pojken har inletts och att:

Båda pojkarna tas omhand av socialtjänsten i kommunen och Migrationsverket kopplas senare in om de vill söka asyl.

Varför skriver man ”flyktingbarn”? Vad menas med ”flyktingbarn”? Det handlar ju om att två afghanska pojkar hittats i Uppsala. Varför skriver man då inte det?

Jag frågade två miggor vad de tror att det hela rör sig om. De svarade, varandra oberoende, ungefär så här:

profileprofileDet kan handla om lite vad som helst. Men det är knappast fråga om afghanska mödrar i Iran som skickar sina tioåriga eller 14-åriga söner ensamma till Uppsala i Sverige. Om pojkarna verkligen är under 14 år så kan det mycket väl innebära att de är barn till familjer som har fått avslag på sina asylansökningar. Barn under 14 år daktas nämligen inte…

Så. Där får journalisterna (och även Polisen), som talar om ”flyktingbarn” något att fundera över, i stället för att enbart gå längs redan upptrampade stigar.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis göras, men kopiering av mina texter är inte tillåtet. Vid citat, var vänlig ange källa!
%d bloggare gillar detta: