• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2013
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Utlandssvensken igen

Samme utlandssvensk som skrev  texten i inlägget En inblick i hur man i Tyskland ser på vad som i Sverige envist kallas ”ensamkommande asylsökande barn” skriver också detta:

profileJag betonar att jag helt håller med miggan som nyligen skrev: “När det sedan gäller frågan om att skapa sig ett bättre liv så har jag all respekt och förståelse för att människor vill göra det.”

Det har jag också ! Och hörde jag då om ett land strax söder om Nordpolen där man får “Money for nothing, chicks for free !” så skulle jag också försöka ta mig dit. Alltså: Jag “skyller” inte på invandrarna, utan på den svenska invandringspolitiken.

OK, jag har lite problem med de kriminella invandrarna. Men också lite “förstående”. För om jag vore kriminell så skulle jag genast förlägga verksamheten till ett land där straffen är i det närmaste obefintliga. Jag läser varje dag i svenska medier om “dödsskjutning” i X-stad eller Y-borg. Och ingen reagerar ! Utan det ses numera som “gammal svensk tradition”.

Och varför protesterar ingen mot de nya sederna ? För att det genast innebär att de är “rasister” och inte delar svensk värdegrunds tes om “allas lika värde”. Man tror (vill tro?/ser sig tvingad att tro?) att andra kulturer bara betyder annorlunda kryddad mat och brokiga kläder. Allt annat är identiskt med “svensk värdegrund”.

Jag har jobbat tre och ett halvt år i Nigeria på 80-talet. Det första rådet jag fick här var: “Var aldrig hygglig mot någon ! För hygglighet ses här som svaghet !” OK, jag lydde inte. Men ändå !

Kommentar: Tänkvärt. Alla tänker och skriver inte som man oftast gör i svenska medier, som tur är. För komplexa situationer och lägen kräver mång- och allsidiga tankar och funderingar. Och så länge vi enligt lag faktiskt har åsikts-, yttrande- och tryckfrihet så bör folket använda sig av de rättigheterna. Annars blir Sverige ett mycket enkelspårigt land.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Hela bloggtexten får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexten här ovan. Media och andra som citerar ur texten ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska
%d bloggare gillar detta: