• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En f.d. migga replikerar på en annan miggas inlägg

Den f.d. migga som skrev texten En miggas blandade kommentarer, replikerar på en annan miggas text: En miggas blandade kommentarer:

profileReplik till miggan som tvivlade på mina uppgifter om att vi hittar folk som inte ska vara här

Om någon på folkbokföringen har svarat att att folkbokföringen inte lyder under Migrationsverket så är det bara att beklaga att det finns folk som beter sig på det viset, istället för att förklara hur det ligger till!

Folkbokföringsenheten jag arbetar på avregistrerar dem som vi får uppgift om inte längre befinner sig i Sverige. De uppgifterna kan komma från Migrationsverket eller någon annan myndighet.

Om personerna saknar uppehållstillstånd, men bevisligen finns i Sverige så är det tyvärr inte mycket att göra, de är här och ska vara folkbokförda. Att avlägsna personer som vistas här illegalt från landet är inte Skatteverkets uppdrag.

Däremot kontaktas arbetsgivare, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten för att kontrollera om de har en inkomst. Har de inte det och de inte bor på den adress de har uppgett, vilket de sällan gör efter ett utvisningsbeslut, så avregistreras de och då upphör alla bidrag. Jag har aldrig varit med om att en person uppehåller sig i Sverige illegalt meddelat Skatteverket om var de befinner sig för att det ska bli rätt i folkbokföringen!

Personligen, och jag vet att fler gör det, kontaktar jag alltid Migrationsverket när jag kommer fram till att en person med annat medborgarskap än svenskt blir avregistrerad, endast för att de då ska starta ett ärende om PUT-ÅTK . Men detta gör Migrationsverket väldigt sällan, det vet jag med absolut säkerhet! Jag anser att om man inte har rätt att befinna sig i Sverige så ska man omedelbart avregistreras.

Det skulle vara fantastiskt bra om det togs fram riktlinjer och samarbetsformer kring detta, men det verkar som att även det är en alltför het potatis. Bättre då att låtsas som att det regnar och låta myndigheter arbeta kontraproduktivt.

Kommentar: Ingen.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: