• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tips från en migga till Migrationsverkets ledning

Tips från en migga till Migrationsverkets ledning:

profileEftersom det är ett faktum att syrierna, som bevisligen kommer från Syrien, beviljas PUT på skyddsskäl, så förstår jag inte varför Migrationsverket inte effektiviserar processen redan vid ansökningen!

Man kunde ha två köer – en för syrier där alla vuxna i familjen har pass eller id-kort och kan visa att de flytt från Syrien, och en annan för dem som säger sig vara syrier men som saknar id-handlingar. Beslut kunde fattas på löpande band, efter en kort utredning för de förstnämnda medan de sistnämnda skulle hanteras som alla andra asylärenden.

Men nej, i stället bokas det in långa utredningar med varenda påstådd syrier vid en asylprövningenhet! Syftet med dessa utredningar är oklart, eftersom vi helst inte ska gå vidare om vi misstänker att personen eller familjen också har medborgarskap eller PUT i ett annat europeiskt eller utomeuropeisk land.

Även barnen ska höras länge, vilket motiveras med deras ”rätt att komma till tals”, samt att det är viktigt att de får berätta om sina upplevelser.

En asylutredning med en enda syrisk familj med fyra barn som alla är över tio år kan ta en hel arbetsdag, trots att de enbart åberopar konflikten. Jag kan inte förstå varför det skulle vara viktigt att vi lyssnar på deras – även barnens rädslor och upplevelser. Detta låter kanske kallt men faktum är att vi inte är psykologer och jag tror att det skulle gagna familjen mer om de fick ett snabbt PUT och sedan kunde söka  hjälp inom sjukvården för sig själva och barnen – om dessa lider av trauman.

Kommentar: Tja, vad ska man säga? Annat än att: inte bara alla ”vanliga” läsare av miggornas berättelser (som de skrivit här på bloggen sedan slutet av 2007 (!), utan också Migrationsverkets ledning och andra ansvariga för asylinvandringen till Sverige borde ta del av miggornas kunskap på området. Och här ger ju en migga ett klokt och självklart råd – ett utmärkt ”medarbetartips” till Migrationsverkets ledning!

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: