• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverkets presschef om vad hans kollegor berättar här på bloggen: ”Av det jag läst kan jag säga att mycket är kraftigt vinklat eller direkt felaktigt.”

MIG logoMigrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson har i svar på diverse frågor från en privatperson bland annat skrivit:

Har läst boken (Inte svart eller vitt utan svart och vitt, min anm) och följer vad som skrivs på hennes (=min. Min anm.) blogg. Av det jag läst kan jag säga att mycket är kraftigt vinklat eller direkt felaktigt. Det tycks ha blivit en sanning bara någon säger att man är en ”Migga”.

Migrationsverkets presschef avfärdar således sina egna kunniga och hårt arbetande kollegor trots att han rimligtvis måste inse att de inte sitter i åratal och fabricerar historier! Hur skulle de kunna det? Hur skulle de orka det? Och varför skulle de göra det? Frågor han och andra kanske borde fundera på.

Och varför viftar en högt uppsatt tjänsteman på Migrationsverket bort allt det hans kollegor har berättat under sex långa år genom att säga: ”Det tycks ha blivit en sanning bara någon säger att man är en ”Migga”.” Varför tar han, och andra ansvariga inom verket, inte i stället berättelserna på stort allvar och ser till att alla de missförhållanden som miggorna berättar om åtgärdas? Vore det inte mer korrekt och mer i enlighet med Migrationsverkets uppdrag, än att vifta bort juristers och andra medarbetares hundratals vittnesmål? De är ju ändå människor som – de flesta – arbetat på Migrationsverket i väldigt många år!

Menar Fredrik Bengtsson månne också att Krister Thelin är förd bakom ljuset? Han är domare och ledamot av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter och skrev förordet till den bok vars innehåll Fredrik Bengtsson lätt föraktfullt kallar ”kraftigt vinklat eller direkt felaktigt”. Tror han att Lars-Gunnar Lundh, jurist och tidigare domare och överdirektör vid Migrationsverket (!), som skrev efterordet, är okunnig och lättlurad?

Just wondering…

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: