• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Är det verkligen inga politiker och inga journalister som undrar?

MIG logoT.o.m. den 31 augusti i år har det kommit 27.744 asylsökande till Sverige, 2089 av dem säger sig vara minderåriga. I många fall är det tveksamt om så är fallet, i andra fall kan det bevisas att så inte är fallet och i en del fall stämmer det att personerna är 16, 17 år. (I både Finland och Norge befanns ca 65 % vara över 18 år när åldersbestämningar gjordes).

Siffror, dvs fakta, från Migrationsverket:

• 1,7 % av de asylsökande som kommit från Syrien har sagt sig vara minderåriga
40,3 % av de asylsökande som kommit från Afghanistan har sagt sig vara minderåriga

Ingen annan nationalitet (Afghanistan) är ens i närheten av sådana siffror! Och då ska man också veta att en stor del av dem, som säger sig komma från Afghanistan, aldrig ens har satt sin fot där utan är födda och uppvuxna i Iran.

Förklaringar som kullkastar de egna bilderna av stackars 16- och 17-åringar som helt ensamma ”flytt” hit, och vilkas föräldrar, syskon och hela släkter är döda eller ”försvunna” men som ändå för ca 100.000 kronor eller mer (ingen frågar varifrån pengarna kommer…) har smugglats hit, är inget politiker och journalister så gärna vill ha. Bättre då att sticka huvudena i sanden. För man har ju sin egen bild av hur det ”är och den står sig, ”come rain, come shine”. Dessutom är det ”rasistiskt” att ta in fakta när det gäller dessa stackars ensamkommande ”barn” (med god ekonomi…), bättre då att svälja historierna med hull och hår och känna sig ”god”.

Om någon ”ansvarig” ville lyssna på Zulmay Afzali, skulle denne ”ansvarige” kunna få tydliga förklaringar till varför så otroligt många afghanska ”barn” kommer hit! En del förklaringar finns i hans bok ”En flykting korsar ditt spår” (se nedan, ladda ner den som e-bok och läs!).

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: