• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En ny migga: ”Samtliga jobbar halvt ihjäl sig och tacken är mer arbete och sämre villkor.”

En ny migga om hur situationen på Migrationsverket ser ut:

profileMöte med facket den 26 september. ”Nu är det nog”,  sades det. Folk frågade vad vi kan göra, vilka stridsåtgärder vi kan ta.

”Kommentera på GDs blogg”, fick vi först till svar.

Kommentera på GD.s blogg?! Folk hinner ju inte ens gå på toaletten! Vi ska jobba övertid, helger och julen ligger dumt i år (uttryckligen skrivet i ett mejl).

Vi ska räkna med att jobba åtminstone någon klämdag, för vi ska vara lojala.

Vi ska inte ta ut semester eller flexledigt ”i onödan”. Samtidigt tycker vissa i ledningen att antalet semesterdagar kan minskas ner då vi ändå inte tar ut vår semester! Inga fler internat. Inställda utbildningar hela hösten. ”Möjlighet” till övertid varje söndag.

Ansökningsenheten har schemalagd arbetstid. Om två veckor ska de börja jobba kvällar. Om två veckor! Samtliga jobbar halvt ihjäl sig och tacken är mer arbete och sämre villkor.

Det talades om tyst kultur, om minichefer (teamledare) som rådgör med chefen inför lönesamtal. Om hur vi hela tiden flyttas runt, omorganiseringar och förändringar som gör att vi inte hinner bygga gemenskap, inte hinner, kan eller orkar protestera. Och även om vi protesterar leder det ingen vart.

På BBM-sidan (BBM = Besök, Bosättning, Medborgarskap) får människor vänta i 14 månader bara för att få komma på intervju. Familjer slits sönder. Familjer som kanske ger upp, förhållanden tar slut på grund av de långa väntetiderna. Och personal som bär det med sig.

Vi frågade igenom om stridsåtgärder. Demonstrera, protestera. ”Gå ut i media” fick vi till slut till svar.

Kommentar: Och snart börjar väl medierna hugga på miggorna för att de inte jobbar undan, för att asylsökande inte får svar, för att det är kaos på verket.

Har vi sett detta komma eller har vi inte? Ja, miggorna har det och berättat här på bloggen. Jag har det. En del andra har det. Men knappast politikerna. Inte journalisterna. Inte Migrationsverkets ledning. Och folket har börjat inse att allt inte står rätt till i den humanitära stormaktens asylhantering.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: