• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2013
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Syrier anges som till 89 procent passlösa.”

MIG logoMigrationsverkets presschef, Fredrik Bengtsson påstår, i en intervju med mig i Hufvudstadsbladet den 3 oktober (läs här) att han inte har någon färsk siffra gällande hur många syrier som inte har id-handlingar:

Enligt en rapport från Europeiska migrationsnätverket EMN saknar 94 procent av alla asylsökande i Sverige id-handlingar. Bengtsson säger att siffran är gammal, men att han inte har någon färsk siffra. Han säger ändå att de flesta syriska flyktingar har id-handlingar.

En migga skriver apropå texten En migga: ”Så han undviker egentligen frågan på ett sätt som är väldigt slipat. Och oerhört cyniskt, eftersom han och resten av ledningen då medvetet för svenska folket bakom ljuset.” :

profileJag skickar här den senaste asylstatistiken i Excel-blad. På fliken för Pass står de asylsökande land för land. Syrier anges som till 89 procent passlösa.

När ska presschefen sluta ljuga?

Enligt Migrationsverkets egen, tämligen ingående, statistik gällande asylsökande jan-sep 2013 anges alltså 89 procent av alla påstått och faktiskt syriska asylsökande som ”passlösa”! Och pass är ju – om de inte är förfalskade… – id-handlingar. Om någon undrar hur stor andel av de asylsökande irakierna som är passlösa så är det 96 %. Vad gäller afghanerna så är siffran 99 procent. Och andelen påstådda och faktiska somalier som är passlösa är 100 procent.

Miggan har alltså rätt i att Migrationsverket ljuger eller åtminstone mörkar fakta. Ska en statlig myndighet föra folket bakom ljuset? Varför? Vem har beordrat det?

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: