• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2014
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Varför måste Sverige bli arena för deras konflikter?”

En migga:

profileJag funderar kring den 12-årige pojke som blev utsatt för ett mordförsök och som lär vara så kallad papperslös (=familjen har illegalt stannat kvar i Sverige efter avslag på asylansökan). Efter vad jag fått berättat för mig (vilket förstås endast polisen med absolut säkerhet vet om det är sant) är den här pojken albansk medborgare vars familj har sökt, men inte fått, asyl. Kyrkan har hjälpt familjen som är hotad av en annan familj på grund av att pojkens pappa dödat någon i den familjen. Han avtjänar ett fängelsestraff i deras hemland och är således inte i Sverige.

Under min så kallade karriär på Migrationsverket har jag träffat många familjer från Albanien med samma historia. Efter att Albanien blev viseringsfritt har ansökningarna om uppehållstillstånd i Sverige ökat. När vi ser att en familj kommer Albanien så vet vi redan innan utredningen ens har börjat vad det kommer att handla om, på samma sätt som vi vet vad en ugandiers asylskäl kommer att handla om.

Utan att på något sätt förminska traumat som den stackars 12-åringen kommer att få bära med sig efter att ha blivit utsatt för ett mordförsök, undrar jag ändå över följande:

Pojkens pappa sitter i fängelse för att han har dödat någon enligt traditionen om blodshämnd. Hans mamma tar med sig barnen och söker asyl i Sverige. Någon i den familjen som pojkens pappa dödat har redan fått asyl i Sverige och försöker nu hämnas här.

Varför måste Sverige bli arena för deras konflikter?

Svenska myndigheter är nog betydligt sämre rustade än de albanska för att ta itu med den här typen av brottslighet.

Och om den här pojken med familj får PUT och skyddade identiteter i Sverige, så innebär det också att mannen/pappan får komma hit efter avtjänat fängelsestraff…

Kommentar: Swedish madness. Varför berättar inte Polisen om bakgrunden till mordförsöket på 12-åringen? Borde inte allmänheten få veta vad det handlar om? Eller är miggans uppgifter ovan felaktiga?

Tillägg från samma migga:

profileAsyl handlar väl inte om att kriminella personer söker skydd från varandra? Nu är ju inte pojken kriminell, men ändå. Tids nog kommer också han att omfattas av den här fejden, i synnerhet om fadern kommer hit, vilket han säkert gör på grund av rätten att anhöriginvandra. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om gärningsmannen med familj hade fått PUT på grund av att den här pojkens far dödat hans släkting!

Kanske skulle man kunna omprogrammera dessa människor, men är det verkligen en uppgift för Sverige? Jag tror nog att Albanien kan detta bättre eftersom detta är deras kultur. All kultur är ju inte bra och antagligen jobbar Albanien hårt för att motverka blodshämnd eftersom landet vill gå med i EU.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg.
%d bloggare gillar detta: