• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2014
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Det finns ingen nationell överenskommelse mellan Sverige och Rumänien om att vi står för den offentliga sektorn för Rumäniens medborgare.”

Apropå inlägget ”Man måste ha tillstånd för att samla in pengar.” (24 januari) skriver en migga:

profileSå, det var väl intressant att se hur det i en kommun (Södertälje) finns en lokal ordningsstadga som numera efterlevs. Jag väntar nu på att få se samma hända i storstäderna. Fast det blir nog till att vänta förgäves – storstadspolitikerna har målat in sig i sin egen retorik, om att det är någon annan som ska göra något.

Annars var väl uttalandet i en debattartikel från en Stockholmspolitiker härförleden – om att skicka räkningen till Rumänien – det hittills mest korkade. Det finns ingen  nationell överenskommelse mellan Sverige och Rumänien om att vi står för den offentliga sektorn för Rumäniens medborgare. Så rumänska regeringen skrattar nog åt ett sånt uttalande. Och varför skulle Rumänien – om det fanns en sådan överenskommelse – betala för det svenska prisläget? Rumänien har ett helt annat (dvs mycket lägre) prisläge än vi. Och det vara mer korkat än vanligt att dra några paralleller till eventuell sjukvård – som kan ske på överenskommelse mellan två stater och där den avsändande staten står för kostnaden – för att försöka ge något slags substans till uttalandet.

Kommentar: Politiker är alltför ofta lite för snabba med att kasta ur sig lite vad som helst som de tycker låter bra. Ett tips är att kontrollera saker och ting innan man bara går ut och ”tycker” för att synas och höras i medierna. Och det skulle kanske inte skada om journalister och debattredaktörer skärpte sig lite också.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg.
%d bloggare gillar detta: