• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2014
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  2425262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

I Dårfinkeristan den 20 februari 2014

Rosenbad. Foto: Martina Huber.Jag har tidigare, i en liten serie som jag skrev för sju, åtta år sedan, kallat Sverige för Megalomanien, bland annat för dess (ofta politikers men också journalisters) överlägsna attityd (som egentligen inte bottnar i särskilt mycket…) och för att man alltid tror att allt svenskt är bäst och allt annat är sämre och t.o.m. envisas med att kalla alla invandrade för ”svenskar”. Nu lägger jag till epitetet Dårfinkeristan. För det är bara i ett Dårfinkeristan som tio medellösa personer – ”bilmålvakter” – kan stå som ägare till sammanlagt 14.000 bilar, vilket är ett faktum om man får tro denna artikel i Sydsvenskan den 20 februari: Var tionde Malmöbil ägs av en bilmålvakt.  Bo Andersson på gatukontoret:

Förra året gick vi miste om 42 miljoner kronor i obetalda parkeringsavgifter.

”Vi” som gick miste om 42 miljoner kronor är allmänheten, den skattebetalande och parkeringsbotsbetalande allmänheten! Varför tillåts sådant här ske, varför står s.k. ansvariga med häpnadens finger i förvåningens mun, uppspärrade blå ögon och armarna hängande längs kroppen och tittar på? Vad är det för dårar som styr landet och inte kan skapa ordning och reda och se till att samma regler gäller för alla i landet: får du parkeringsböter ska de betalas. Se snarast till att det blir lagligt möjligt att beslagta bilarna (det kan inte behöva utredas i tre år!) om böterna inte betalas och sälj dem sedan för att få in de pengar som ”vi”, allmänheten, går miste om när tio personer ställer sig utanför de regler som gäller för alla andra.

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg.
%d bloggare gillar detta: