• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2014
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommerskollegium har läst och kommenterat

Det har kommit många mejl med anledning av berättelsen på Svenska Dagbladets ledarsida den 12 mars – läs detta först: Ambassadanställd och papperslös i Sverige. Ett vänligt, upplysande mejl lyder så här (publicerat med tillstånd av avsändaren):

Kommerskollegium logoVi var flera på vårt jobb som läste din artikel på SvD:s ledarsida idag om den finska ambassadtjänstemannens problem att folkbokföra sig.

Kommerskollegium, som är Sveriges handels- och inremarknadsmyndighet, arbetar för att den fria rörligheten ska fungera så som det är tänkt. Hos oss finns exempelvis Solvit, ett nätverk inom EU (samordnat av EU-kommissionen, men drivs av myndigheter och departement i medlemsländerna) som kostnadsfritt hjälper företag och privatpersoner som stöter på hinder för den fria rörligheten – orsakade av myndighetsbeslut.

Vi har nyligen publicerat rapporten Att flytta till Sverige – hinder för den fria rörligheten för EU-medborgare som du kan ladda ner från Kommerskollegiums webbplats. Här redovisar vi sådana problem som ofta beskrivs av EU-medborgare som stöter på hinder i Sverige. Vi kommer att ha ett seminarium om denna rapport den 19 mars i Stockholm. Du är varmt välkommen dit om du har intresse och möjlighet.

Om du vill läsa mer om olika typer av problem som privatpersoner och företag har anmält till Solvit kan du ladda ner vår senaste årsrapport. Du kan också läsa mer på vår webbplats.

Hör gärna av dig om du har frågor eller vill intervjua någon i dessa frågor!

Det är fint att människor med olika infallsvinklar hör av sig, kanske inspirerar de också dem som hindrar Helena från att leva ett fullvärdigt liv i Sverige! Hoppas kan man ju alltid…

Tack till Kommerskollegium!

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat och alltid med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa.
%d bloggare gillar detta: