• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2014
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Om denna regeringen skulle göra det lättare för små företagare, hur blir det då om det kommer en regering som inte tänker göra det lättare?”

Regeringskansliet logoEn bloggläsare skriver, med anledning av texten …och snart är det val igen # 6, som handlar om regeringspartiernas storvulna löften om ”förenklingar och förbättringar” för egenföretagare och småföretagare och om bristen på samordning hos Skatteverket gällande moms och skatter för desamma. Här är bloggläsarens inlägg:

Först av allt: Tack för alla dina välformulerade texter! Sedan, apropå företagande i Sverige:

Jag råkade ut för precis samma sak som din gode vän i texten du skrev. Med skillnaden att jag skulle ut med 139.000 kronor i moms nu och ska få tillbaka 122.000 kronor i december.

Min revisor, som tidigare varit anställd på Skatteverket, fattade ingenting. ”Men du har ju massor inbetalt på skattekontot. Varför tar de inte de pengarna”, sa han.

En kollega i samma bransch som jag, enmansföretagare och hantverkare, har råkat ut för samma sak. Vi råkar ha ganska bra med jobb och hyfsad ekonomi, men hur gör de som redan har det tufft? Varifrån ska de ta pengarna?

Jag ringde till Skatteverket och de hade ju inget annat svar än att ”Det är ändrat från och med i år”. En bekant som frågade en lokal chef på Skatteverket om detta fick bara till svar att: ”Vi har informerat om detta”.

Jag har funderat. Om denna regeringen skulle göra det lättare för små företagare, hur blir det då om det kommer en regering som inte tänker göra det lättare?

© Denna blogg. Vid ev kort citat, vänligen länka till den här texten.
%d bloggare gillar detta: