• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2014
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Snart är härdsmältan på asylområdet i Sverige total

Hans Andersson (S), ordförande för Åtvidabergs kommunfullmäktige, är starkt kritisk till hur Migrationsverket ”sätter hela det demokratiska samhället ur spel” och säger i inslaget Toppolitiker avgår i protest mot Migrationsverket, till Sveriges Television:

Jag frågar mig om politikerna på riksplanet, genom att tillåta Migrationsverket att handla som man gör, helt tappat kontakten med väljarna och den verklighet som våra kommuner lever i.

Inte konstigt alls att tålamodet tar slut. Det är redan kaos på så många ställen, både på asylboenden och i kommuner och i små byar där man placerar asylsökande som snabbt beviljas PUT utan ordentliga utredningar om vilka de är, varifrån de kommer och varför de är här. Plus att det ju också kommer människor som faktiskt har asylskäl, som ska börja sina liv här. Ett av många problem är att ingen tar reda på – och ingen därför riktigt vet – vilka som faktiskt är asyl- och skyddsbehövande och vilka som inte är det. Ett annat och stort problem är att det är för många asylbedrägerier som inte tas itu med.

Framsida miggbok 1 2008-2012Framsida miggbok 2012-mars 2014Och hela tiden blir det värre. Mycket värre. Miggorna har varnat i flera år. Jag har varnat. Andra har varnat. I Sverige har man inte – till skillnad från till exempel i de nordiska grannländerna –  följt sin egen utlänningslag. Man har inte gjort ordentliga asylutredningar, man har inte tagit till verktyget ”uppenbart ogrundad ansökan” och man har inte krävt att aylsökande ska styrka sin identitet (och ålder, i förekommande fall). Inte heller har man sett till att alla de som inte beviljats asyl eller uppehållstillstånd har lämnat landet.

Som det ser ut idag börjar resurserna såväl penningmässigt som personal-, sjukvårds-, bostads- och skolmässigt bli uttömda. Att tålamodet börjar ta slut hos ett folk som i grunden är medmänskligt och vill hjälpa människor i nöd, är ett faktum. Men det är som med ett gummiband: tänjer man det för mycket så brister det till slut. Och regeringen och riksdagen har tänjt på det svenska folkets gummiband så till en grad att det nu rister vilken dag som helst.

Tålamodet med den uruselt skötta asylinvandringen är som sagt på upphällningen. Det visar inte minst exemplet från Åtvidaberg. Och många andra kommer att följa i Hans Anderssons spår, det är ett som är absolut säkert.

© denna blogg. Vid ev citat, var vänlig länka till en här texten.
%d bloggare gillar detta: