• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2014
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Danmark: ”Vartannat asylbarn är i själva verket vuxet”

Danmark vartannat asylbarn vuxetdanmarks-flagga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I den danska tidningen MetroExpress kunde man den 25 september läsa ovanstående rubrik, fast på danska och i artikeln följs rubriken upp:

Kan man vara 16 år och ha långt skägg?

Fler än vartannat av de asylsökande barn som kom till Danmark åren 2011 och 2012 visade sig i själva verket vara över 18 år.

Oledsagade (som man i Sverige kallar ”ensamkommande”) flyktingbarn får många fördelar och har lättare att få asyl.

I artikeln rapporteras fakta, det vill säga vad ålderstester gjorda av Retsmedicinsk Institut visat:

Statistik uledsagede flyktingebørn327 av de 637 oledsagade (ensamkommande ) flyktingbarn som kom till ett asylcenter  åren 2011 och 2012, visade sig efter rättsmedicinsk undersökning ha ljugit om sin ålder och var över 18 år – alltså 51 procent. De första fyra månaderna 2013 var tre av fyra testade flyktingbarn över 18 år, enligt Justitieministeriets årsstatistik.

Läs den danska artikeln och om ni inte förstår språket så kan ni använda er av Google translate som är till god hjälp även om det givetvis inte ger en helt korrekt översättning. Den slutar med följande konstateranden och uttalanden:

– Erfarenhetsmässigt har det visat sig, att en stor del av de asylsökande som testas, uppskattas vara vuxna. Vi ålderstestar därför, när det finns en misstanke om att den sökande inte är minderårig, säger ansvarig kontorschef Bjørn Hørning hos Udlændingeservice.
——————–
– Vi talar ju om vuxna, som försöker att inbilla myndigheterna att de är barn för att lättare få asyl, säger Dansk Folkepartis utlänningsordförande Martin Henriksen.

sveriges-flaggaI Sverige har miggor, personal på HVB-hem och privatpersoner i åratal berättat att bland de väldigt många asylsökande som kommer till Sverige och som påstår sig vara minderåriga, finns mängder av betydligt äldre personer. En person som arbetar som lärare för asylsökande ”ensamkommande barn” i deras modersmål (!) säger att han kan tycka att det är märkligt att han ska undervisa ”barn” som är lika gamla som han själv. Han är 32 år… Han förstår inte varför svenskarna vill bli lurade såväl vad gäller asylsökandes ålder, identitet, nationalitet som (oftast) obefintliga asylbehov. Han mår inte bra av att spela med i den här stora farsen, säger han.

Med hjälp av sökord som ”ensamkommande”och ”minderåriga” får man fram alla texter här på bloggen som genom åren larmat om detta och som både politiker och journalister på större medier mycket väl känner till men, av någon fullständigt outgrundlig anledning, inte låtsas om. Folket har rätt att veta, så sprid gärna länkar till miggornas texter eftersom mainstream media och de, som ska styra landet, inte tar itu med bedrägerierna!

En kommentar till ovanstående text har kommit in från en före detta migga som också skrivit hundratals inlägg här på bloggen:

Det kändes rent bisarrt att sitta och utreda ”16-åringar ” som uppenbarligen var närmare min ålder än 16. På den tiden fanns det möjligheter att göra en åldersutredning, det finns inte idag utan man verkar släppa igenom i stort sett alla som säger sig vara barn. Vad händer när dessa vuxna män börjar i gymnasiet och går med riktiga 16-17åringar? Det är förfärligt som det är och det verkar inte vara någon skärpning på gång.

Här är en bråkdel av texterna i ämnet:

Anställd vid hem för ensamkommande minderåriga asylsökande: ”Jag kan inte med gott samvete fylla i information som du vet inte är korrekt.” – 27 april 2012

Antalet asylsökande ensamkommande ”barn” skulle troligen (!) minska också i Sverige om man gjorde fler ålderstester – 19 maj 2013

En migga: ”116 av 134 påstått minderåriga bedömdes inte vara minderåriga.” – 9 oktober 2013

En anställd vid ett boende för ensamkommande ”barn”: ”Ett antal killar som på pappret är 16 år, har kommit till mig för att få hjälp med att köpa medel på apoteket för att motverka deras åldershåravfall.” – 1 december 2013

Varför anmäls inte åldersbedrägerier bland påstått minderåriga asylsökande? – 2 december 2013

En migga: ”Om Nederländerna får sin vilja fram, leder det givetvis till att minderåriga och påstått minderåriga kan åka runt hela Europa och få avslag i varje land, eller att de kan åka till flera länder och få PUT i varje land. ” – 14 januari 2014

En migga: ”Eritreaner som är 20-35 år gamla utger sig för att vara ”ensamkommande barn” för att förhindra att de återsänds till Italien. ” – 4 februari 2014

En migga: ”Men det hade varit bättre om domen kommit långt tidigare!” – 30 mars 2014

En migga om nya instruktioner från rättschefen avseende ”ensamkommande barn” – 2 maj 2014

Alla texter är © denna blogg. Ev korta citat är tillåtna, länka dock alltid till resp inlägg som det tas ur.

 

 

%d bloggare gillar detta: