• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2014
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En före detta migga: ”Som vanligt ska kritiken i första hand riktas mot Migrationsverkets ledning som är uppenbart frikopplade från verkligheten.”

Det kom ett mejl från en före detta migga:

profileDet är alltid intressant (jag kan inte med gott samvete skriva ”nöje” med hänvisning till de uppgifter du presenterar) att läsa din blogg! Det behövs en ”watchdog” vad Migrationsverket anbelangar. Jag vill förtydliga att detta inte avser merparten av de handläggare, beslutsfattare och assistenter som sliter ont för att hinna med fotarbetet som krävs när den Humanitära Stormakten Sverige med öppna hjärtan utövar något som – med en stor portion god vilja – kanske kan kallas ”utreder skyddsbehov baserat på en individuell prövning”.

Som vanligt ska kritiken i första hand riktas mot Migrationsverkets ledning som är uppenbart frikopplad från verkligheten. Den har skapat den situation som krattade manegen för Jimmie Åkesson och SD. Politikers oförmåga att på ett balanserat sätt diskutera migrationsfrågor har givetvis spelat en stor roll, dock vill jag efter att ha arbetat på Migrationsverket, bestämt peka på ledningen för myndigheten som allt som oftast verkar leva i uppfattningen att utlänningslagen i bästa fall är en riktlinje som man kan bortse från när det passar egna syften. Sist men inte minst ska kritik riktas mot alla ”nyttiga idioter” bland Sveriges journalister som gång efter annan ger sig in i ledarskriveri eller vad som generöst kan benämnas ”reportage” om hur hemsk Jimmie Åkesson är och hur omöjligt det vore för att förändra den rådande politiken med hänvisning till några diffusa ”internationella avtal” istället för att seriöst diskutera problemen på asylområdet.

Rätta mig gärna om jag har fel, men beslutet att bevilja samtliga syriska medborgare PUT fattades på myndighetsnivå; det har således ingenting alls med utlänningslagen att göra. Ej heller med de konventioner som Sverige har undertecknat avseende vidarebosättning eller flyktingars rättsliga status. En med rimligheten överensstämmande bedömning torde vara att om Migrationsverket, i enlighet med utlänningslagen (kommer inte ihåg kapitel och paragraf) meddelade förhinder att genomföra sin verksamhet till regeringen och riksdagen; om man tydligt förklarade att något automatiskt PUT inte kommer att delas ut till var och en som hävdar syriskt medborgarskap, om Dublinförordningen verkligen skulle efterlevas samt att åldersbestämningar av ensamkommande barn användes, då skulle man över tid få se en mycket klar minskning av antalet asylsökande till Sverige. Detta utan att bryta mot några som helst lagar eller konventioner, snarare genom att faktiskt följa dem som man själv har stiftat.

Kommentar: Miggor och före detta miggor med flera fortsätter att ”spotta i motvind”. Av orkanstyrka.

© denna blogg. Korta citat är tillåtna,