• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2015
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Det kom ett mejl från Nejtack

MailDet kom ett mejl (klicka på bilden för att förstora en) från någon som kallar sig Nejtack, häromdagen. Nejtack ondgjorde sig över diverse olika saker, bland annat hur jag angav siffror i inlägget Av 81.301 asylansökningar lämnade Migrationsverket endast 109 på remiss till Säpo. 24 fick en erinran…:

Nej tack

Kommentarer tas alltid gärna emot, de kan skickas via Info. Ofta brukar jag kunna svara via mejl, men Nejtack har använt sig av ”en metod som gör att det inte går att svara direkt på meddelandet”. Därför besvarar jag hans/hennes meddelande här i stället.

Hej Nejtack!

Och tack – Jatack – för dina synpunkter!

Du skriver: När man pratar om pengasummor skriver man t.ex. ”81.301 kr. När det handlar om något annat än pengar är det ”81 301 st”.

Mitt svar: Jag skriver alla längre siffrerkombinationer med punkter emellan precis som jag har gjort i det aktuella inlägget för undvikande av att en del av summan, talet, siffrorna hamnar på en annan rad. Jag har alltså medvetet valt att göra så här och jag tror och hoppas att det inte stör alltför många läsare.

Du skriver: Samt att dina rubriker är extremt långa.

Mitt svar: Mina rubriker är ibland korta, ibland litet längre och – enstaka gånger – extremt långa. Bloggen är min, texterna är mina, valet av rubriker är mitt. Kort, medellångt, extremt långt – det är mitt val.

Du mästrar: Förstår du inte att man ska sammanfatta ett blogginlägg i rubriken?

Mitt svar: Förstår du inte att jag gör som jag vill och finner lämpligt på min blogg?

Du förmanar: Vänligen tänk på detta i framtiden.

Mitt svar: Jag kommer att fortsätta att skriva på samma sätt som jag har gjort i snart tio år.

Jag tackar personen med den anonyma signaturen Nejtack för synpunkterna, som dock kunde ha framförts i en lite vänligare, mindre besserwisseraktigt mästrande ton. Ur språklig synpunkt borde Nejtack kanske också ha tänkt på att inte i ena stunden nia mig och i nästa dua (”Ni borde dock…” och ”samt att dina rubriker…”). Vidare vill jag påpeka att den som inte vill läsa mina inlägg på grund av att jag sätter punkter i sifferkombinationer, har ”extremt långa” rubriker emellanåt och inte alltid sammanfattar vad blogginlägget handlar om i rubriken, den behöver absolut inte följa bloggen.

Till slut: kommentarer, åsikter, synpunkter är som sagt alltid välkomna och kan alltså skickas via Info. Jag föredrar mejl som är undertecknade med den skrivandes eget namn framför anonyma meddelanden som man inte ens kan svara på. Tack!

Och allra sist: jag gissar att i alla fall rubriken till det här inlägget, som är nummer 7.740 (7 740 för Nejtack) här på bloggen, får godkänt av Nejtack.

 

%d bloggare gillar detta: