• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2015
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga reflekterar: ”Ja det är ett konstigt land, Sverige.”

En migga reflekterar:

profileDet är ett konstigt land, Sverige

Här kan man själv välja om man vill följa myndigheternas beslut. Man kan vistas här illegalt och vara gömd men ändå gå i skolan och den ena myndigheten får inte informera den andra.

Mamma Mia! Kan vi inte bara lägga ner det här asyleriet? Öka kvotflyktinguttagningen som det enda sättet att få asyl och välkomna alla som vill komma hit och kan försörja sig själva. Då skulle invandringen bli så där positiv för landet som vi önskar och behöver.

Jag har hört att en del klagar på att vi inte beviljar fler barn uppehållstillstånd efter lagändringen till ”särskilda skäl”. De är ju för att det inte är någon lagändring, bara ett förtydligande.

Innan jag gick hem idag så kom det några ”ensamkommande barn” i 25-årsåldern och socialsekreteraren höll god min. Det börjar bli riktigt pinsamt att vara svensk.

Kommentar: Sverige är ett land som tappat sans och balans.

Ett sanslöst faktum: ”Den ena myndigheten får inte informera den andra”. På alla andra områden talas det om hur viktigt det är att myndigheter samarbetar och samkör register för att undvika bedrägerier och utnyttjande. Men när det gäller människor utan tillstånd att vistas i landet, gäller inte den principen. Undrar om någon så kallad ansvarig kan förklara det?

Ett annat sanslöst faktum: Ingen låtsas om att kanske så många som uppåt 65 – 70 procent (som det visade sig vara i till exempel Norge och Finland innan åldersbedömningar började göras regelmässigt vid misstanke om osanna åldersuppgifter) av dem som påstår sig vara minderåriga asylsökande inte är det. Varför?

LästipsEn migga berättar om totalhaveriet vad gäller minderåriga asylsökande, konsekvent av Migrationsverket, svenska politiker och medier kallade ”ensamkommande barn”

© denna blogg.
%d bloggare gillar detta: