• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2015
  M T O T F L S
  « Aug   Okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Ny bloggadress från den 8 december torsdag, 8 december, 2016
   Ny bloggadress från den 8 december är meritwager.nu. Adressen meritwager.se har släckts ner och det går tyvärr inte att peka om därifrån till den nya adressen. här sajten på meritwager.wordpress.com kommer inte längre att uppdateras. Alla nya inlägg finns på meritwager.nu. Välkomna dit! Följ gärna med till den ”gamla” sajten – med den nya layouten –  på den […]

Finland. Containerbyar övervägs för asylsökande.

Containerbyar övervägsKlicka på bilden för att komma till artikeln.

Svenska Yle rapporterar:

Helsingfors stad funderar hur man skall hitta bostäder för de asylsökande som i framtiden får uppehållstillstånd. Ett alternativ är att bygga ”containerbyar” åt dem som behöver bostad.

Helsingforsregionen väntas få ta emot hälften av alla flyktingar som kommer till Finland. Det betyder 15 000 asylsökande. Flere tusen av dem väntas få uppehållstillstånd.

Att snabbt bygga nya hyresbostäder är en utopi.

– Om man fattar beslut idag att bygga ett hyreshus så tar det ett till två år innan det är färdigt – det är en långsam väg att sköta bostadsfrågan, säger fastighetschefen Markku Leijo vid Helsingfors stad.

Kommentar: Återigen visar man i Finland både snabbhet, flexibilitet och handlingskraft. Samt talar klarspråk utan att krydda det man säger med snömos. Men så är inte heller det finländska samhället så sjukt genompolitiserat som det svenska. Här är det alltså fastighetschef Markku Leijo vid Helsingfors stad som lägger fram det här förslaget.

Finländska medier serie grön