• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2015
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Moderaterna mitt i den största migrationskris Sverige någonsin skådat: ”För att vända den utveckling vi nu ser i Sverige går Moderaterna istället fram med Sveriges hittills största satsning för att bryta det nya utanförskapet.”

DN debatt logo 2015I en artikel på DN Debatt med rubriken ”Våra reformer skulle ge 37.000 fler heltidsjobb” skriver Anna Kinberg Batra, partiledare och Ulf Kristersson, ekonomisk-politisk talesperson:

ModeraternaI dag presenterar vi Moderaternas budgetmotion för 2016. Reformer för jobb och egen försörjning står i fokus och värderingar som vikten av personlig självständighet, betydelsen av arbete och förmågan att försörja sig själv är centrala.

För att vända den utveckling vi nu ser i Sverige går Moderaterna istället fram med Sveriges hittills största satsning för att bryta det nya utanförskapet. En satsning som i denna budgetmotion förstärks till att omfatta över 14 miljarder kronor och som bygger på fyra reformområden.

Anm.: Om deras fyra reformområden kan man läsa i Dagens Nyheter, via länken ovan.

Det här är bara så sorgligt, så sorgligt, så sorgligt. Ett parti som under sin förre ledare beredde vägen för – och bär en stor del av skulden till – det totala kaos som råder i landet på asyl & migrationsområdet och massor av andra områden till följd av invandringskaoset, så som sjukvård, tandvård, skola, idrott, polis etc, etc, går nu ut med att de ska (eller snarare ”vill”, de sitter ju inte vid makten…) satsa 14 miljarder för att ”bryta det nya utanförskapet”.

Bryta det nya utanförskapet”? Om det inte vore så urbota naivt, korkat eller – ännu värre – ett medvetet försök att lura folk (?), skulle man kanske skratta åt detta.

Bryta det nya utanförskapet”? När det väller in 1200 – 1500 okända människor i landet varje dag. Vareviga dag. Som ska hysas, matas, kläs, genomgå asylprocesser (ofta i två instanser). Som ska ha bostäder(var?), sjukvård (som redan nu går på knäna); tandvård (asylsökande går före i köerna och lär betala endast 50 kronor för sådant som vi andra måste betala tusentals och tiotusentals kronor för, förutom att vi redan betalat stora summor via skatten). Som ska ha skolgång (det finns inte plats, det finns inte lärare); svenskundervisning (det finns långtifrån  tillräckligt med kompetenta lärare i svenska för invandrare). Som ska ha asylombud (hur många ärenden klarar ett ombud att ha samtidigt?); gode män (är det brist på) etc, etc, etc. Och till allt detta kommer också att massor av poliser kommer att behöva syssla med kontroller och dyra tvångsavvisningar.

Bryta det nya utanförskapet”? Det är skrattretande och sänker det minimala förtroende man eventuellt kan ha haft för Moderaterna till myset nära nollpunkten.

Inte ett ord om den verklighet som vi alla ser och upplever nu, när idrottshallar och tält måste börja användas för att inkvartera människor som kommer hit och som vi inte ens vet vilka de är eller varför de är här. Inte ett ord om hur detta kaos skulle kunna hanteras (att få det under kontroll efter decennier av slapphet är en utopi); det är som om det helvete som många människor nu tvingas leva i inte ens existerar för Nya Moderaterna! Och då menas alltså det helvete som följer på den okontrollerade invandringen vilket främst drabbar landets egen befolkning, den, som ska betala för svenska politikers långvariga oförmåga att leda och styra landet och se till att lagar upprätthålls och efterlevs. Men som också drabbar dem, bland dessa massor av okontrollerade och oregistrerade personer, som faktiskt är i behov av skydd; dem som inte bara söker ”ett bättre liv” eller av helt andra orsaker har tagit sig hit.

Det hjälper inte att medierna agerar stödtrupper åt verklighetsfrämmande politiker och ihärdigt sekonderar dem när de oreflekterat talar om ”flyktingar” och ”människor som flyr undan krig och förföljelse”. En stor del går knappast på den retoriken längre. Det finns andra källor att hämta information ur (inte minst utländska medier) och folk är inte beroende enbart av svenska medier och deras alltför ofta missvisande, vinklade och/eller glidande rapportering. Undantag bland medierna finns, men de är få.

Man kan verkligen undra hur Moderaterna tänker när de säger:

ModeraternaDenna utmaning (”det nya utanförskapet”, min anm.) förstärks dessutom när allt fler nyanlända snabbt kommer att behöva integreras i Sverige.

Varför i hela fridens dar säger Moderaterna sådana saker just nu – just nu! – när alla kloka, starka, realistiska människor behövs för att hantera ett aldrig tidigare skådat samhällshaveri? Vilken enklav i fjärran, bortom bergen, ovan molnen lever Moderaterna i? Har ett antal moderater – likt en del asylsökande som inte vill att det ska avslöjas vilka de är och var de redan har uppehållstillstånd – bränt sina fingertoppar så att de inte känner några vindar alls när de håller upp blöta fingrar i luften?

Integration av människor från så enormt annorlunda kulturer, med en helt annan världsbild och andra värderingar än vad som gäller i Sverige, går inte ”snabbt”. Också där fallerar Moderaterna och saknar kunskap och insikt om vad det är att invandra, att anpassa sig, att integreras. Detta trots att de satt vid makten under åtta år då antalet asylsökande ökade lavinartat. Att på djupet integreras tar mycket lång tid. Flera generationer. Integration på ytan kan åstadkommas genom – bland mycket annat – tydlig information om vad som gäller i Sverige och krav på anpassning till det svenska samhället och dess normer och så kallade värdegrund. Att tro att ”allt fler nyanlända” (det handlar ju om hundratusentals människor…) snabbt ska kunna integreras i Sverige, är, med förlov sagt, skrattretande orealistiskt. Dessutom: människor måste ha något att integreras i, att anpassa sig till. Moderaternas egen Store Ledare under åtta år, Fredrik Reinfeldt, sa uttryckligen att:

Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.

Vad är det de då som nya Moderaterna vill att hitkommande ska integreras i/till? Barbari?

En god vän frågade mig, när jag sa att jag skulle skriva om Moderaternas utspel:

Fast vilka är bättre?

Mitt sorgsna svar är:

Inga. Absolut inga.

© denna blogg.
%d bloggare gillar detta: