• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2015
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tyskland. Upplopp och köldkatastrof hotar i tältläger.

Tyskland i panik Ekstrabladet 18.10 2015Klicka på bilden för att komma till artikeln och videoklippet i EkstraBladet (på danska).

Tyskland i panik: Upplopp och köldkatastrof hotar i tältläger. Kylan får flyktingar att bli galna i tyska läger, där barn jämrar sig och blir sjuka.

– Det är varmt och tryggt därinne.

Det hävdade en myndighetsperson som trodde att han kunde förhindra EkstraBladets medarbetare att få en inblick i förhållandena inne i det gigantiska asyllägret, som ligger i anslutning till den tungt trafikerade motorvägen A7 i ett industriområde i Hamburg.

42.000 i tält

Myndighetspersonen talade osanning och kanske inte utan anledning. 42.000 asylsökande bor nu i primitiva läger i Tyskland, där kylan hotar och där förbundskansler Angela Merkel varje dag får utstå en veritabel verbal misshandel av partikamrater. De säger att landet omöjligen kan hysa och integrera hundratusentals flyktingar och invandrare. 10.000 nya kommer dagligen visar nya siffror. 3.600 av dem har placerats in i det leriga, kalla och fuktiga lägret bara 170 km från den dansk-tyska gränsen.

Lägerchefen misshandlad

I lägret är förhållandena så oroväckande att polisen har slagit larm. Tidningen Hamburger Abendblatt avslöjade den 17 oktober en polisanmälan som läckt ut. Den beskriver situationen som mycket starkt oroande.

Den kvinnliga lägerchefen har attackerats och hotats, säger rapporten, som också innehåller information om hur asylsökande har försökt storma ett kontor och hur socialarbetare inte vågar dela ut filtar av rädsla för misshandel och för att det ska uppstå tumult bland dem som bor där.

Vidare berättas i artikeln i EkstraBladet om ett hundratal som blivit svårt sjuka av kylan i de kalla tälten, bland dem barn. Om och att det har utbrutit virusorsakad bronkits och diverse andra ”förkylningssymtom”.

Polisen beskriver att det råder rädsla för att gravida kvinnor föder för tidigt och att det finns risk för att situationen kommer att gå helt överstyr i lägret. En 25-årig syrier i lägret säger:

– Tyvärr, det är sant. Det är helt galet. Vi är bara tio procent syrier här, resten är främst personer från Kosovo och Albanien som inte flyr från krig. Varför är de här? De terroriserar alla med hot och våld. De slåss. Barn gråter dygnet runt. Människor har löss. Det luktar. Folk hostar. Det är omänskligt.

Artikeln är lång, allt kan jag inte översätta, och har inte heller rätt att göra utan tillstånd, men den kan som sagt läsas i original om man klickar på bilden högst upp. Ett utdrag till ur artikeln är dock detta:

100 blir till 1.100

Myndigheterna arbetar för högtryck för att inkvartera  de asylsökande under lämpliga förhållanden, men som EkstraBladet beskrev igår är lokalbefolkningen i många delar av landet starkt skeptisk till att få hundratusentals nya grannar.

I den nordtyska byn Sumte är de 100 invånarna djupt bekymrade och oroliga för sin säkerhet när 1.000 asylsökande flyttar in inom ett par veckor.

Många har blivit mycket upprörda i de fall där kommuner har valt att säga upp tyskar från kommunala hyresrätter för att de har bedömt att flyktingarna är i större behov av bostäderna.

Kommentar: Danska EkstraBladets rapport skrämmer. Svenska politikers (de ”ansvariga”) vägran att se verkligheten skrämmer ännu mer. Tror någon enda människa på allvar att det inte kommer att se likadant ut här mycket snart – kanske redan? Politikerna vägrar av någon fullständigt outgrundlig anledning fortfarande ihärdigt och hårdnackat att tala klarspråk, de fortsätter att tala om ”en stor utmaning” och ”den största humanitära insats Sverige åtagit sig” sedan…. urminnes tider. De talar inte om att de förändrar landet Sverige och levnadsförhållandena för det egna folket till det mycket sämre. För alltid.

Svenska medier rapporterar inte heller alltid särskilt klart, tydligt och upplysande; många (inte alla, men många) verkar leva i symbios med politikerna och dessutom vara rädda för att få någon form av ”stämpel” på sig (svenskens största skräck verkar vara att bli kallad rasist” eller ”främlingsfientlig”) från bland annat, men inte enbart, allt starkare – och märkligt nog ofta skattefinansierade – allehanda organisationer och föreningar som drivs av utomeuropeiska asylinvandrare i första och andra generationen.

© denna blogg. Översättning Merit Wager.

Varning ta del av andra länders medier

%d bloggare gillar detta: