• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2015
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland.”Polisen i Helsingfors hålls sysselsatt av utryckningar till flyktingförläggningarna.”

Flyktoingar beskylls för våldtäkter Yle 3.12 2015Klicka på textrutan för att komma till texten på Yles sajt.

Polisen höll på onsdagen en presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors där det bland annat framkom att antalet överfallsvåldtäkter har ökat, men totalt sett har sexualbrotten i Helsingfors sjunkit. Polisen meddelade samtidigt att tre av dem som misstänks för våldtäkt är asylsökande.

Flera medier valde i sin rapportering från presskonferensen att fokusera på våldtäktsstatistiken och det faktum att tre av de misstänkta är flyktingar. Professor i journalistik Tom Moring, som följde med presskonferensen, tycker att polisen gav en väldigt saklig bild av läget, medan journalisterna ensidigt fokuserade på de frågor som gäller våldtäkter gjorda av asylsökande.

Polisen besöker flyktingförläggningar Yle 2.12 2015

Klicka på textrutan för att komma till texten på Yles sajt.

Polisen i Helsingfors hålls sysselsatt av utryckningar till flyktingförläggningarna. Helsingforspolisen höll en ovanlig presskonferens om säkerhetsläget i
huvudstaden. Polispatrullerna gör utryckningar till förläggningarna flera gånger i veckan.

– Det har varit oroligt. De asylsökande bråkar sinsemellan och det har förekommit snatterier och stölder. På sätt och vis är det naturligt. Människorna kommer från olika ställen och det finns mycket oro för framtiden, säger kriminalöverkonstapel Pauliina Kääntee.

Mest handlar det om misshandel, gräl, stölder och snatterier. I några fall har det varit frågan om familjevåld.

De så kallade överfallsvåldtäkterna har ökat i Helsingfors, från nio ifjol till fjorton i år. I tre av dem är asylsökande misstänkta. Också de rasistiska brotten har ökat i år jämfört med ifjol. I år har Helsingforspolisen fått in ungefär 70 anmälningar, då antalet ifjol var några tiotal.

Finländska medier serie grön

 

%d bloggare gillar detta: