• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2015
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland. Migrationsverket har uppdaterat bedömningen av säkerhetsläget i Afghanistan.

migriAlla personer från södra och östra Afghanistan beviljas inte längre alternativt skydd

Migrationsverket beviljar inte längre alternativt skydd till asylsökande från följande provinser:
Helmand
Khost
Paktika
Oruzgan

Alternativt skydd beviljas inte heller längre asylsökande från distrikten Ab Band, Muqur, Nawa och Rashida i provinsen Ghazni. Övriga delar av Ghazni betraktas ännu som osäkra.

Internt flyktalternativ undersöks alltid
Migrationsverket betraktar fortfarande vissa provinser i södra och östra Afghanistan som osäkra, men det finns också stora områden i Afghanistan där människornas säkerhet inte är hotad.

En allvarlig säkerhetssituation i hemtrakten utgör inte ensam grund för att få asyl eller annat uppehållstillstånd i Finland. Migrationsverket reder alltid ut om den sökande kan fly inom landet, dvs. bosätta sig i en trygg del av landet.

Vid revideringen av riktlinjerna gällande Afghanistan användes uppdaterad information som erhållits från Landinformationen vid Migrationsverket. Migrationsverket har bland annat bedömt antalet konflikter, deras intensitet samt antalet civilpersoner som omkommit i konflikterna. Vägförbindelserna till de lugna områdena har också granskats.

Och så påminner Migrationsverket om ålderstester, som sedan tidigare redan gäller, men adresserar särskilt afghaner, som ju i stora skaror kommit och angett att de är minderåriga:

Personer som misstänks vara myndiga måste genomgå ålderstest
En stor del av de afghanska asylsökande som kommit till Finland i höst är ensamkommande minderåriga. Om myndigheten har anledning att misstänka att den sökande i verkligheten inte är minderårig hänvisas personen till ett ålderstest.

Finländska medier serie grön

%d bloggare gillar detta: