• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2015
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland. En asylsökande vägrade lämna bostaden vid brandlarm som alla andra, eftersom han inte hade orsakat larmet.

Turvapaikanhakija ei poistunut MTV Uutiet 14.12 2015Klicka på textrutan för att komma till texten på MTV Uutisets sajt (på finska).

Asylsökande avlägsnade sig inte under brandlarm – misstänks ha misshandlat en Röda korset-anställd

På asylmottagningsboendet i Kauhava inträffade på söndagskvällen (13 december) ordningsproblem och ringa misshandel.

Enligt Polisen började det hela med att det i en av bostäderna i mottagningsenheten utlöstes ett brandlarm i samband med matlagning. En asylsökande vägrade lämna bostaden på grund av brandlarmet som alla andra. Som anledning till sin vägran uppgav den asylsökande mannen att han inte hade orsakat larmet.

På grund av mannens aggressiva beteende blev de vakter som ansvarar för säkerheten på boendet tvungna att belägga honom med handfängsel . Polisen tog mannen i förvar och förde honom till polisstationen.

– Mannen förhörs och brottsrubriceringen kommer därefter att fastställas. För tillfället misstänks mannen för ringa misshandel och olaga hot, säger utredningschefen Sakari Palomäki på Österbottens polisstation.

Polisen betonar att alla andra asylsökande uppfört sig korrekt och de ansåg att den aggressive mannens beteende var felaktigt.

Reflektion: Handlingar får alltid konsekvenser i Finland. Och brottslighet under asyltiden finns med vid asylprövningen.

© Översättning Merit Wager

Finländska medier serie grön

%d bloggare gillar detta: